Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2015

2015 10. szám

Hozzászólások

Automatizált szellőztetéssel az egészséges lakótérklímáért – Bemutatkozik az inVENTer utólag is beszerelhető decentralizált szellőztető rendszere

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

EWIGE Consulting Bt.

Automatizált szellőztetéssel az egészséges lakótérklímáért – Bemutatkozik az inVENTer utólag is beszerelhető decentralizált szellőztető rendszere

EWIGE Consulting Bt.


Intenzív játék, „tombolás”, a házi feladat megírása és természetesen alvás: ezek a gyerekszobák mindennapos jellemzői. Itt tehát különösen fontos, hogy ügyeljünk az egészséges lakótérklímára. Ha tartósan magas a levegő nedvességtartalma a szobában, az penészesedéshez vezethet. A lakótérben felhalmozódó penészgombák pedig légúti megbetegedéseket idézhetnek elő, továbbá növelik az allergia és az asztma kockázatát. A nedves levegő ezen felül koncentrációs zavarokhoz, fejfájáshoz és tartós fáradtsághoz vezethet. Azonban a túlságosan száraz levegő sem jó: irritálhatja a nyálkahártyát. A fentiek miatt a gyerekszoba friss levegővel történő folyamatos ellátása kiemelt jelentőségű – ennek egyik legkényelmesebb módja az automatizált szellőztetés.

Elvileg ez a feladat kézzel is megoldható, a gyakorlatban azonban aligha lehetséges: ahhoz, hogy a szobák mindig friss levegővel legyenek ellátva, a lakóknak naponta többször kellene legalább 5 percre tágra nyitott ablakok mellett átszellőztetni. Az egyre inkább leszigetelt házak pedig egyre kevésbé biztosítják az elegendő mennyiségű levegőmozgást. Praktikus és energia-hatékony alternatívát kínálnak a decentralizált hővisszanyeréses szellőztető rendszerek: ezek segítségével folyamatosan friss levegő áramlik a szobákba anélkül, hogy a lakóknak bármilyen teendőjük lenne.

Az egészséges lakótérklíma a gyerekszobához ugyanúgy hozzátartozik, mint a játékok. A szellőztető rendszer segítségével a szülők megspórolhatják maguknak az állandó átszellőztetési kényszer stresszét és biztosak lehetnek abban, hogy a gyerekszobában megfelelő a levegő minősége” – mondja Kapitányné Légrádi Éva, az inVENTer magyarországi vezérképviseletének értékesítési vezetője. A németországi anyavállalat gyártja azokat a decentralizált szellőztető készülékeket, amelyeket mindenféle nehézség nélkül lehet akár utólag is szobáról szobára beszerelni.

 

A készülékek nagy hatékonyságú kerámia hőtárolóval rendelkeznek, amely akár 91%-os hővisszanyerést is lehetővé tesz. A kézi átszellőztetéssel szemben így értékes fűtési energiát takaríthatunk meg. A kerámia hőtároló az elhasznált levegő hőjét tartalékolja el. A beszívott friss levegőt felmelegíti, mielőtt az a szobákba jut. A decentralizált szellőztető rendszer használata mellett az ablakok folyamatosan csukva maradhatnak. Használatával elkerülhető a penészgombák képződése, a zaj és a rovarok kint maradnak, ráadásul még a kiegyensúlyozott szobahőmérsékletről is gondoskodunk. A rendszer további előnye, hogy a beépített porszűrő tiszta levegőt garantál számunkra. Igény esetén a pollen- vagy finomszűrő a pollen virágzásának időszakában extra védelmet nyújt az allergiával szemben.

 

Az inVENTer szellőztető rendszerek előnyei:

1. Minimális ráfordítás: decentralizált szellőztető rendszerünk beüzemeléséhez nincs szükség járulékos csatornákra és csővezetékekre. Ezzel időt és pénzt takaríthat meg. Az utólagos beépítés nehézségek és nagy ráfordítás nélkül megvalósítható.

 

További részletek lapunk 2015/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!