Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2015

2015 10. szám

Hozzászólások

A Magyar Kéménygyártó Kft. legújabb fejlesztései

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Magyar Kéménygyártó Kft.

A Magyar Kéménygyártó Kft. legújabb fejlesztései

Magyar Kéménygyártó Kft.


A fűtéstechnika rohamos fejlődése és a műszaki előírások egyre szigorúbb energetikai követelményei hatással vannak a kéményrendszerekre is. Társaságunk két új kéményrendszert fejlesztett ki ez évben a korszerű fűtéstechnikai igények kiszolgálására.

KREA S kéményrendszerünk hagyományos gravitációs kémény, amit elsősorban modern, takarékos szilárd tüzelőberendezésekhez, mint például pellet-, vagy faelgázosító kazánokhoz fejlesztettünk ki. Ezeknél a tüzelőberendezéseknél egyaránt előfordulhat kondenzvíz kiválás és koromégés a kéményben, ami a lehető legszélsőségesebb igénybevételt jelenti.

A KREA S kéményt ilyen körülményekre terveztük. Lényege, hogy a hagyomá-
nyos Krea könnyűbeton köpenyelembe samott cső helyett saválló acél béléscső került. A saválló acélcső sajnos valamivel drágább a samott csőnél, de lényege-
sen jobban viseli a szélsősé-
ges körülményeket. Ezért, ha a kéményben vízre, tűzre egyaránt számítani kell, akkor mindenképpen a
KREA S kémény az ideális megoldás.

 

KREA T kéményrendsze-rünket kifejezetten családi házak kondenzációs gázkészülékeihez fejlesztettük ki. Nemegyszer megdöbbentő látványt nyújtanak az amúgy igényes szép új házak tetején meredező, kéményt helyettesítő acél és műanyag csövek. Az esztétikán túlmenően ilyen esetekben a praktikum is erősen sérül. Mi lesz tartós gázkimaradás, vagy drasztikus gázár-növekedés esetén? Ezek a kéményt helyettesítő csövek semmire sem lesznek használhatók.

A KREA T kéményrendszer esztétikailag tökéletesen illik egy lakóépülethez és teljes körű biztonságot nyújt minden esetre. Lényege, hogy egy olcsó, de megbízható Krea kéménybe építünk be egy Tricox márkájú műanyag füstgázelvezető csőrendszert. Ettől kezdve a Krea kémény elsődleges funkciója az égési levegő ellátás biztosítása lesz (másodlagos szerepe a műanyag béléscső védelme). A Tricox béléscső rendszer funkciója változatlanul a kondenzációs gázkészülék égéstermékének túlnyomással való elvezetése marad. Ezzel gyakorlatilag egy olyan esztétikus cső a csőben rendszert hoztunk létre, amely szükség esetén a béléscső kiszerelésével könnyen visszaalakítható hagyományos gravitációs kéménnyé.

 

További részletek lapunk 2015/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!