Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Az épületenergetikai rendeleteket illetően lényegi változások történtek

2023-06-22

A változás jelentősen érinti a számítási módszert, a követelményeket és a tanúsítást egyaránt. A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat Épületenergetikai és Épületenergia-hatékonysági Szakosztálya és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara tájékoztató ONLINE fórumot tart 2023. június 29én 13 és 15 óra között.

Részletek

részletek »

Új szempontok az épületgépészetben

2023-06-22

Épületgépészeti Szakmai Napot tartottak a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

Az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék szakkiállítással kísért konferenciáján 21 lég- és klímatechnikával, fűtéstechnikával, vízellátással, szabályozás- és méréstechnikával, valamint az épületgépészeti rendszerek automatizálásával foglalkozó vállalkozás mutatta be újdonságait.

részletek »

Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia volt a XVI. Pollack Expo fókuszában

2023-06-22

Miként használható az épületek belső és külső tereinek tervezéséhez a mesterséges intelligencia, hogyan fejlődtek az autóipari vezérlőrendszerek az ABS-től az önvezetés irányába, miként zöldíthetők az ipari épületek a talajszondás CO2-csökkentéssel? – a kérdésekre a mesterséges intelligencia és az energiatudatosság szem előtt tartásával adhatók válaszok. E két, napjainkat is átszövő, a jövő fejlődését meghatározó terület köré szerveződött a XVI. Pollack Expo, amelyet 2023. április 13-14-én rendezett a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.

részletek »

Sikerrel zárt a Construma a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

2023-04-17

Az idén 41. alkalommal megrendezett esemény ismét bizonyította, hogy idehaza ez a legnépszerűbb otthonteremtési kiállítási csokor. Főleg a szakmai programok erősödtek, évről-évre egyre többen vesznek részt a workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken, konferenciákon és továbbképzéseken.

 

Öt nap alatt több mint 30 ezer látogató volt kíváncsi a 41. CONSTRUMA, a vele egy időben rendezett 11. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás és a 11. OTTHONDesign kiállítás programjaira. A hazai építőipar csúcsrendezvényén Magyarországon kívül 21 országból (köztük Dél-Koreából, Csehországból, Lengyelországból, Törökországból, Olaszországból, Iránból és Szaúd-Arábiából) összesen több mint 500 kiállító mutatta be termékeit, szolgálatatásait, újdonságait.

részletek »