Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Megnyílt a Wilo új, ultramodern, digitális Okos Gyára, a Wilopark

2021-02-10

Megnyílt a Wilo új, ultramodern, digitális Okos Gyára, a Wilopark. Jövőbemutató technológia, éghajlatsemleges termelés, digitalizált gyártósorok. A jövő technológiája már ma!

részletek »

Megalakult a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum

2021-01-15

Négy szakmai egyesület és a partnerként hozzájuk csatlakozó MMK Épületgépészeti Tagozat megalakította a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórumot. Olyan rendszer létrehozását tartják szükségesnek, amely nyitottságával, az erőforrások összeadásával, elvszerű és következetes működésével az egységes érdekképviseletnek és a szakma fejlődésének legjobb esélyeit biztosíthatja.

A célokat részletesen tartalmazó Együttműködési megállapodást itt olvashatja.

részletek »

Állásfoglalás a komfort szellőzés elfogadottságáért

2020-12-19

Magyarországon tevékenykedő három nagy légtechnikai vállalat állásfoglalást adott ki annak érdekében, hogy jobbá tegyék a hazai épületekben lévő belső levegő minőségét. Az itt közzétett dokumentumban kifejezetten a hazai légtechnikai szabályozási és gyakorlati kérdéskört érintik.

részletek »

A Knauf leányvállalatok közreműködésével megvalósult projekt bemutatása

2020-11-30

A KnaufInsulation a következő hírben egy, a tavalyi évben elindult és 2020-ban elkészült és átadott létesítményt mutat be. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar új pécsi campusának építésénél vonultatta fel egyedi innovatív szerkezeteit és építőanyagait. Az új Campus méltán beleillik azoknak a kiemelt projekteknek a sorába, amelyek a Knauf Insulation és a Knauf dicsőségfalán szerepelhetnek. Ráadásul ez a projekt teljes egészében a két Knauf leányvállalat közreműködésével valósult meg, a tervezéstől a kivitelezésig, és jól mutatja az együttműködés hatékonyságát.

részletek »

Knauf Insulation: Könnyűszerkezetes épületek aljzatai és padlói

2020-11-29

A gyorsan kivitelezhető, könnyűszerkezetes épületekben alapos szakmai előkészítő munkát igényel a megfelelő akusztikai tulajdonságú födémek és padlószerkezetek kialakítása.

Hírlevelünkben azokról a megoldásokról teszünk említést, amelyekben a Knauf Insulation által gyártott szigetelőanyagok használatát javasoljuk

részletek »

Knauf Insulation: Egy sertéshizlalda esete a fagyapottal

2020-11-29

A Knauf Insulation Kft. a Zalaegerszeg melletti Heraklith gyárában már hosszú ideje készít fagyapotból U-zsalu termékeket, amelyek – mivel használata esetén megtámasztó zsaluzatot nem igényel a koszorú kialakítása – jelentősen meggyorsítják az építés ezen részének folyamatát.

2019 nyarán kereste meg cégünket egy ismert helyi kivitelező azzal a kéréssel, hogy a kivitelezésében készülő sertéshizlaldához készítsünk neki a járatos mérettől eltérő, magasabb elemet, hogy az építmény méretét figyelembe véve nagyobb, erősebb koszorút tudjon készíteni.

A gyárral egyeztetve – figyelemben véve a lapok gyártási méretét –, a kérésre készítettünk a 300 mm-es falvastagságra egy 300 mm széles, 310 mm magas U-zsalut, amelyben az 50 mm vastag Heratekta szigetelőlap betétet is kicseréltük 25 mm vastag Heraklith lapra, hogy ezzel is növeljük a vasbeton koszorú keresztmetszetét

részletek »

Knauf Insulation: Európa energiafüggősége

2020-11-29

Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el

A fenntarthatósági célok középpontjában a szigetelés

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.

Tudta, hogy épületeink szigetelésével pénzt takaríthatunk meg és védjük a bolygónkat is?

részletek »