Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Búcsúzunk

2022-01-24

Búcsúzunk. Elhunyt Mészáros Ferenc, aki az Épületgépészet lapnál szerkesztőként tevékenykedett, majd az 1992-ben alapított Magyar Épületgépészet főszerkesztője volt 2007-ig.

A nekrológ hírünk mellől letölthető, majd a februárban megjelenő lapban is elolvashatják.

Nyugodj békében!

Dr. Barna Lajos

részletek »

Létesítmény-energetikai továbbképzés PTE Műszaki Karán

2022-01-20

A PTE Műszaki és Informatikai Kar Létesítmény-energetikai szakmérnök szakirányú továbbképzést indít. A képzés célja, hogy a végzett hallgatók a szerzett ismeretek birtokában képesek legyenek az épületek energiafogyasztását minimalizáló megoldások kidolgozására.

részletek »

12. Országos Kéménykonferencia

2022-01-20

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2022-ben 12. alkalommal
rendezi meg Kecskeméten az Országos Kéménykonferenciát.
A konferencia időpontja: 2022. március 24-25.
A konferencia mottója: az égéstermék elvezetés kialakítása az érvényes
építési előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

részletek »

Akusztikai falburkolat a Knauftól

2021-11-01

A Knauf Insulation csapata ezúttal a HERAKLITH – Tektalan homlokzatszigetelés egyik alkalmazását mutatja be egy új építésű parasztház példáján. Egy új parasztháznak is sugároznia kell a hagyományokat, a hagyományos szellemiséget, ugyanakkor meg kell felelnie az aktuális szabványoknak, előírásoknak. A híranyag egy balatonudvardi új építésű parasztház homlokzati kialakítását mutatja be, ahol a homlokzat szigetelését Heraklith – Tektalan 150 mm vastag termékkel végezték el.

részletek »

Akusztikai falburkolat a Knauftól

2021-09-30

A Knauf Insulation csapata ezúttal a budapesti Kézilabda Multifunkcionális Sportcsarnokba kalauzol minket, amelyben számos sportág otthonra lel. Bármelyik eseményt nézzük, a teremakusztika mindegyiknél fontos szempont, ezért már a tervezéskor kiemelten odafigyeltek a megfelelő hangelnyelő anyagok kiválasztására és a fenntarthatóságra.

Így esett a választás az akusztikai célra tökéletes Heraklith A2 25 mm + 50 mm kőzetgyapot termékekre. A termék tulajdonságait mutatja be a szakmai hír.

részletek »

Innovatív hőszigetelés a Knauftól

2021-08-31

A hőszigetelés hosszú távra szóló, többszörösen megtérülő befektetés. Egy költséges beruházás, amit egyszer, de jól kell elvégezni. Mindennek két kritikus pontja van, a jó hőszigetelő anyag választás és a minőségi kivitelezés. Ehhez biztosít a Knauf innovatív szigetelési megoldásokat. Ha nem áll rendelkezésre üveggyapot tekercs vagy táblás anyag, a fújható üveggyapot egy korszerű, modern, tiszta és rendkívül hatékony hőszigetelési megoldás.

részletek »

Újdonság a piacon – Power-Tek CM 620 Alu

2021-08-01

A júliusi hírlevélben a Knauf Insulation újdonságát mutatjuk be, amelyet kifejezetten gépészeti célra, tartályok, konténerek, hőtárolók, ipari berendezések és gépek, csővezetékek és távfűtővezetékek hő-, tűz- és hangszigetelésre ajánlanak. A Power-Tek CM 620 Alu a speciális száliránynak köszönhetően rendkívül nagy rugalmasságú ásványgyapot paplan, egyik oldalán üvegszövet erősítésű alumínium fóliával kasírozva. Rugalmasságának köszönhetően íves felületekre is könnyen telepíthető.

részletek »