Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2015

2015 10. szám

Hozzászólások

Daikin Altherma hibrid hőszivattyú: költséghatékony és energiatakarékos megoldás gázkazánok kiváltására

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Daikin Hungary Kft.

Daikin Altherma hibrid hőszivattyú: költséghatékony és energiatakarékos megoldás gázkazánok kiváltására

Daikin Hungary Kft.


A Daikin legelső hibrid hőszivattyú rendszere két jól bevált technológiára támaszkodik: az egyik a levegő-víz hőszivattyú, a másik pedig a kondenzációs gázkazán. Az így létrejött, nagy hatékonyságú és meglehetősen költségkímélő rendszer egyszerre biztosítja az otthonok fűtését és a használati melegvíz előállítását, ezért ideális a hagyományos gázkazánok kiváltásához.

Éves szinten szemlélve a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú energiahatékonysága akár 35%-kal is jobb lehet az önállóan működő kondenzációs gázkazánénál – mint ismeretes, jelenleg ezt a technológiát tekintik a legalkalmasabbnak a hagyományos, gázzal működő fűtési rendszerek helyettesítésére.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú magától értetődő választás azon lakás- vagy családi ház tulajdonosok számára, akik hibrid rendszerre szeretnék lecserélni a régi gázkazánt, mivel a beltéri egység ugyanakkora helyen elfér, mint a szabványos gázkazán, ugyanakkor rendkívüli hatékonyságának köszönhetően jelentősen csökken a teljes energiafelhasználás, tehát a rezsiszámla is sokkal kisebb lesz. Teljesen egyedülálló módon a fali függesztésű beltéri egység – ebben kap helyet a hőszivattyú beltéri egysége és a gázkazán – hozzákapcsolható a meglévő radiátorokhoz, illetve csőhálózathoz. Ezért aztán csak minimális kényelmetlenséget okoz a kazáncsere, és mivel alig kell átalakításokat végezni, kevesebb időbe és pénzbe kerül a telepítés.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú bármilyen kazáncserével összefüggő projekt esetében bevethető, függetlenül a szóban forgó otthon típusától vagy a helyszíntől. A hibrid hőszivattyú 25 °C – 80 °C közötti előremenő hőmérsékletű fűtővizet állít elő, ezért bármilyen fűtőtesthez illeszkedik, különös tekintettel a meglévő radiátorokra. Ennek eredményeként nincs szükség bonyolult rendszertervezésre, hiszen a hibrid hőszivattyú ideális a gáz- vagy PB-tüzelésű kazánok kiváltására, és kellően sokoldalú ahhoz, hogy bármilyen fűtési, illetve melegvízkészítési igényt képes legyen kiszolgálni.

 

A helyiségek hatékony fűtése hibrid üzemmód révén

A hibrid hőszivattyú energiahatékonysága azért olyan rendkívüli, mert egyesíti magában a piacon kapható legjobb inverteres levegő-víz hőszivattyú (35 °C-os vízhőmérséklet és 7 °C-os kültéri hőmérséklet mellett a fűtési jóságfoka 5,04) és a kiváló hatásfokú kondenzációs gázkazán előnyeit.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyúnak három üzemmódja van, ezek között vált automatikusan oly módon, hogy mindig az aktuálisan leghatékonyabb működjön. Amikor a külső hőmérséklet magasabb, ezért a hőszivattyú teljesítménye is elegendő a hőigény kielégítésére, akkor csak a hőszivattyú működik önmagában. Amennyiben a kinti hőmérséklet csökken, ezért megnő a hőterhelés, bekapcsol a kazán, hogy biztosítsa a szükséges kiegészítő teljesítményt. Ha pedig a külső hőmérséklet még tovább csökken, akkor a hőszivattyú kikapcsol – mivel már nem az volna a lehető leghatékonyabb vagy épp már magasabb kilépő vízhőmérsékletre van szükség –, a kazán lép a helyébe, és látja el egyedül a fűtési igényt.

 

További részletek lapunk 2015/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!