Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Magyar Kéménygyártó Kft.

Társasházak korszerű kéményrendszere: KREA K2 túlnyomásos gyűjtőkémény

Magyar Kéménygyártó Kft.


Ez a kémény új és régi építésű társasházak túlnyomásos és kondenzációs gázkazánjainak ideális kéménye. 

Kétféle kivitelben forgalmazzuk:
1. bekötő nyílásokba beépített csappantyúval,
2. csappantyú nélkül.

A csappantyús kivitel univerzálisan használható az összes túlnyomásos gázkazánhoz, míg a csappantyú nélküli kivitel csak visszacsapó szeleppel ellátott kondenzációs gázkazánok számára használható.

A kémény felépítése

Könnyűbeton köpenyelembe saválló (KO36; 1.4541) béléscső van beépítve. Az égéslevegő a könnyűbeton köpenyelem és a saválló cső közötti térből jut a kazánokba, a füstgázt a saválló acélcső vezeti a szabadba. A köpenyelem külső mérete 40 x 40 cm, az elemek falazó habarccsal rakhatók egymásra. A béléscsövek és az idomok tokozottak, gumitömítéssel ellátva. A csövek és az idomok könnyen egymásba csúsztathatók. A bekötő idom 80/125 mm-es csővégekkel csatlakozik a tüzelőberendezés összekötő eleméhez.

A kémény terhelhetősége: 8 db, egyenként 24 kW-nál nem nagyobb teljesítményű túlnyomásos gázkazán, szintenként akár 3 rákötés is lehetséges.

A szintenkénti több rákötést a helyi kéményseprő-ipari szolgáltatóval előre egyeztetni kell!

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/6-os számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!