Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Gyurkovics Zoltán

Készülünk a harmadik tervezői konferenciánkra!

Gyurkovics Zoltán

az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat

2018. májusában az itt is mellékelt Meghívóval vette kezdetét az Épületgépészeti Tagozat harmadik tervezői konferenciájának aktív szervezési szakasza. Az elmúlt két hónap során megtapasztaltuk, hogy jelentős az érdeklődés rendezvényünk iránt. Olyan konferenciáról van szó, amely nagy létszámú szakmagyakorlónak biztosít kötelező szakmai képzést is! (A konferencia rendezvényünk képzési anyagát az MMK Továbbképzési Szabályzatának előírásai szerint akkreditáltattuk, így a továbbképzést is hamarosan meghirdetjük.)

A kamarai továbbképzés rendszerére a Kamarai Továbbképzési Testület tagjaként van rálátásom. Az a tapasztalatom, hogy nő a képzésbe bevont konferencia rendezvények száma. Az igényt több tagozat megfogalmazta, elsők között volt az Épületgépészeti Tagozat. A KTT a Továbbképzési Szabályzat 2018-as átdolgozása során ezt a növekvő igényt is figyelembe vette, és a konferencia rendezvények elismertetésének szabályait is kidolgozta. Ezeknek a szabályoknak a betartásával bevonhatók a konferencia-képzések a 2014 óta új szabályok szerint bonyolított kötelező szakmai képzések rendszerébe. Ezzel – meggyőződésünk szerint – értékesebb, színesebb, sokrétűbb lehet az MMK által szervezett rendszer.

Külön kezeli a KTT a tagozatok, illetve a területi kamarák „saját konferencia szervezését”, és másképpen, külön az ún. külső szervezéseket. Ez utóbbi alatt általában az egyes szakmai területek tudományos egyesületeit értjük szervezőként.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/6-os számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!