Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

TOSHIBA AIR-COND

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

TOSHIBA AIR-COND


A+++ energiaosztályú R32 Super Digital Inverter kültéri egységet mutatott be a Toshiba

A Toshiba újgenerációs Super Digital Inverter (SDI) kisipari légkondicionálója A+++ energiaosztályba sorolható. A környezetbarát R32 hűtőközeggel felszerelt, Japánban gyártott készülék teljesen megújult vázszerkezettel, nagy hatásfokú hőcserélővel és nagy hatékonyságú DC ventilátormotorral rendelkezik. Ezek a tartozékok a Toshiba csúcstechnológiás DC kettős-forgódugattyús kompresszorával és vektorvezérelt inverter technológiájával kombinálva maximális hatékonyságot és kényelmet nyújtanak –27 °C és +52 °C közötti külső hőmérséklet mellett. Az egyedülálló SEER (szezonális energiahatékonysági tényező) és SCOP (szezonális teljesítmény együttható) értékeket és kivételes megtérülési mutatókat elérő új SDI egyfázisú változatban, 5,0 – 6,7 – 10,0 és 12,0 kW teljesítménnyel kapható. A készülék építmények széles köréhez illeszthető, a négyutas Smart Cassette kazettás beltéri egység és az új távezérlő használatával pedig olyan innovatív funkciók válnak alkalmazhatóvá, mint az energiafelügyelet.

A Toshiba új, prémium, zászlóshajó modellje kisebb üzletek, irodák és éttermek számára ajánlott, amelyek mindeddig korábbi generációs kültéri egységeket használtak. A 3 LE teljesítményű egység SEER-értéke 9,40, míg SCOP-mutatószáma 5,51, mindkettő a kategória legjobb értékének számít.

A magas hatásfok eléréséhez a Toshiba a legújabb generációs inverter technológiát alkalmazta, így pontosan tudja szabályozni az összes paramétert és bármilyen feltételek mellett zavartalan szabályozást garantál energiapazarlás nélkül. A magas rendszerhatékonyság érdekében a készenléti fogyasztást is csökkentették 50%-kal. A készülék képes akár 10%-os részterheléssel működni, így az enyhébb időjárást hozó hónapokban – amikor nem feltétlenül van szükség a teljes kapacitás mellett működő fűtésre, vagy hűtésre – jelentős energia-megtakarítás érhető el.

A Toshiba becslése szerint a légkondicionálásban a teljes terhelésre csak az összes üzemidő 5%-ában van szükség és messze gyakoribb a részterhelés alkalmazása. Ezáltal, valamint az energiatakarékos be- és kikapcsolás, illetve a sima és pontos ventilátor sebességgel történő fűtés vagy hűtés révén az SDI sokkal kevesebb energiát fogyaszt – olyan befektetésarányos megtérülés (ROI)  mellett, ami messze felülmúlja az alacsonyabb árú és energiapazarló alternatívákat.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/6-os számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!