Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

2019 11. szám

Hozzászólások

Bemutatkozik az Aereco új környezetbarát és emberközpontú székháza

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Engel György

Bemutatkozik az Aereco új környezetbarát és emberközpontú székháza

Engel György

kereskedelmi vezető
AERECO Légtechnika Kft.

… Mert az Aereconál elhivatottak vagyunk a környezetünk és az emberek egészségének megóvása érdekében…

Ezért az épület tervezésekor olyan székházat álmodtunk meg, amely csak a legmodernebb, környezetbarát megoldásokat alkalmazza. Nem csupán gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve úgy határoztunk, hogy az épület energiaigényét minél kevesebb energia felhasználásával kívánjuk megoldani. A legmagasabb szintű technológia alkalmazása mellett célunk volt, hogy az épület túlmutasson az energiatakarékosságon, de a belső levegő minőség is kimagaslóan jó legyen. Jól tudjuk, hogy életünk jelentős részét zárt helyen töltjük, ahol számos esetben – az elégtelen szellőzés következtében – rossz a levegő minősége. Ez hosszú távon hatással van a közérzetünkre, egészségünkre is. Ezért székházunk oázisként is szolgál kollégáink és vendégeink számára.

A környezetünk megóvása vezetett minket ahhoz, hogy környezetbarát fűtési, hűtési megoldásként VRV rendszert alakítottunk ki, levegő-víz hőszivattyúk alkalmazásával. Az 50/50/45 kW-os kültéri egységek az épület tetején kaptak helyet, míg a belső terek álmennyezetében légcsatornázható fan-coilok biztosítják az elvárt hőmérsékletet hűtési és fűtési helyzetben is. Mivel az épület a forgalmas 13. kerületben található, különösen büszkék vagyunk arra, hogy helyben zéró az épület káros anyag kibocsátása, így nem terheljük közvetlen környezetünket. Ezt a törekvésünket erősítettük, amikor úgy döntöttünk, hogy a lehető legtöbb napelemet helyezzük el az épület tetején. A lehetőségek mintegy 9 kW teljesítményű rendszer kiépítését tették lehetővé.

Mivel az épületszellőzés a szakterületünk, úgy gondoltuk, hogy székházunknak bemutató épületként is kell szolgálnia, ezért a szellőző rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy minden szakmai érdeklődő számára jól láthatóan be tudjuk mutatni innovatív műszaki megoldásainkat. Ezért az általános építési gyakorlattól eltérően, a szükségesnél jóval nagyobb gépészeti tér került kialakításra, ahol szakmai rendezvényeink részeként, működés közben lehet megtekinteni hővisszanyerős gépeinket.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/11-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!