Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Dr. Barna Lajos PhD

Sikeres volt a III. Épületgépész Tervezői Konferencia

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

„A megújuló épületgépészet” mottóval szervezte meg a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a III. Épületgépész Tervezői Konferenciát, amelyre szeptember 28-án a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban került sor.

A konferencián a résztvevők száma az idén bevezetett látogatójeggyel érkezőkkel, a kiállítókkal és a vendégekkel együtt meghaladta az 500 főt.

A konferencia elnökségében helyet foglalt és köszöntötte a megjelenteket Nagy Gyula, az MMK elnöke, továbbá Kassai Ferenc, a BPMK elnöke, Pomázi Gyula iparági stratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár és Gyurkovics Zoltán, az Épületgépészeti Tagozat elnöke.

Az előadások kiemelt témája – a mottónak megfelelően – a megújuló energiaforrások hasznosítása volt. Bevezetésként dr. Korényi Zoltán a megújuló energiaforrás alapú beruházások komplex értékeléséről beszélt, majd Dauner Márton, az ÉMI Nonprofit Kft. vezérigazgatója az épület és települési szinten megvalósítható energiahatékonyság témájában mutatott be példamutató projekteket.

A 2. részt Illés Zoltán és munkatársainak előadása nyitotta meg, akik az energiatudatos komfort megvalósítása érdekében elért fejlesztési eredményeket mutattak be. Az előadás alapján írt cikküket ebben a számunkban olvashatják. Ezután egy megvalósult rendszert mutatott be Kiss Pál ügyvezető igazgató és Csanád Bálint tervező, ahol a szennyvíz hőjének hasznosítására került sor hűtési és fűtési igény ellátására. Megtudhattuk, hogy a szabadalmazott technológiát több létesítményben is megvalósították.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!