Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Gyurkovics Zoltán

Az MMK Épületgépészeti Tagozat elnökének felhívása OMÉN-2018 programok szervezésére

Gyurkovics Zoltán

az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat

Hosszú hagyománya van a Magyar Épületgépészet Napja – MÉN – rendezvényének. Minden év novemberének utolsó hétvégéjén került megszervezésre állandó budapesti helyszínnel, döntően a BME Épületgépészeti Tanszékének – most ÉPGET – szakmai napjához igazodva!

Fontos, hogy ennek a rendezvénynek hagyományos zárásaként került, kerül sor a szakmai kiválóságok díjazására. Ekkor adtuk át az „Év emberei” – „Az év tervezője, … márkakereskedője, … oktatója, … kivitelezője stb.” díjakat és a Macskásy Árpád díjakat. Társszerveink közül a MÉGSZ a Meszlényi Zoltán díjakat, míg a Koordinációs Szövetség „Az épületgépészetért” díjat adja át hagyományosan.

Az elmúlt évek díjazottjai megoszlottak a fővárosban - Pest megyében, illetve az ország többi megyéjében tevékenykedő szakmagyakorlók között. Ennek ellenére a rendezvényt a vidéki kollégáink számára nem sikerült oly mértékben vonzóvá tenni, hogy azon a részvételük a 10-15%-ot meghaladta volna!

Erre is tekintettel érlelődött meg a gondolat – ezt a szaksajtóban elsőként Prof. Dr. Barótfi István fejtette ki –, hogy a MÉN legyen országos! Szervezzük meg – 2018-ban első alkalommal – az Országos Magyar Épületgépész Napokat! Legyen tehát MÉN helyett OMÉN!

A szervezett időszak: 2018. november 26-30-ig tart!
(Azt érdemes figyelembe venni, hogy a záró rendezvények Budapesten 29-30-án, különös figyelmet érdemlően 30-án lesznek.)

 

A vidéki rendezvények tekintetében az adott régiókban élő szakmagyakorlók öntevékenységére, ötleteire számítunk.

Számítunk a helyben élő épületgépészek közreműködésére, a  helyi szakirányú középiskolák diákjainak szervezett programjaira, a kis és nagykereskedők akcióira, a gyártók és forgalmazók „nyitott kapus” szakmai napjaira, a felsőfokú épületgépészeti oktatásban résztvevő egyetemek, főiskolák – Debrecen, Gödöllő, Pécs – által szervezett és koordinált programokra.

Ezek a programok lehetnek szakmai jellegűek, de lehetnek baráti találkozók a szomszédos megyék szakmagyakorlóival, lehetnek tömegsport rendezvények, lehetnek megye-specifikus épületbemutatások, -látogatások, de ugyanez szervezhető regionálisan, több megyét érintően is.

Természetesen a koordinálást, a tájékoztatást, a programok népszerűsítését a Szervező Bizottság – megfelelő információk birtokában – elvégzi!

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!