Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 7-8. szám

Hozzászólások

R407H – helyszíni tapasztalatok

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dipl. Ing. Flohr, Felix

R407H – helyszíni tapasztalatok

Dipl. Ing. Flohr, Felix

Technical Service Manager, Regulatory Specialist Refrigerants
Daikin Chemical Europe GmbH, Düsseldorf, Germany

2018-ban lesz az első komoly csökkentési lépés annak érdekében, hogy az Európai Parlament és a Tanács 517/2014/EU rendelete szerinti F-gáz kvóták rendelkezésre álljanak. Már most, 2017 közepén korlátozott a magas GWP értékű1 hűtőközegek, mint például az R404A rendelkezésre állása. Egyes hűtőközeg gyártók már közölték, hogy az EU-ban belátható időn belül csökkentik az R404A eladását, illetve egészen megszüntetik. A kis GWP értékű alternatívák bevezetéséért ennek a fejlesztésnek az alapja a meglévő 2017-es kvóták használata lehet. Ezek a hűtőközegek sürgősen szükségesek annak érdekében, hogy az elvárt kvótarést a következő években áthidalják.

A piac fejlődése a nagy GWP értékű hűtőközegek, különösen az R404A és az R507 árának komoly növekedéséhez vezet. Ezért fontos ott, ahol ésszerű és lehetséges, kis GWP értékű hűtőközeg használata, amelynek alkalmazása biztonságos, termofizikai tulajdonságai illeszkednek és a teljesítmény jellemzői azonosak, vagy jobbak. Nem utolsó sorban a hűtőközeg költségei is döntő szerepet játszanak, amelyek lehetővé teszik az üzemeltetőknek, hogy viszonylag hamar átálljanak a nagy GWP értékű hűtőközegek alternatíváira. Annak érdekében, hogy ezt az R404A/R507 esetében lehetővé tegye, a Daikin Chemical kifejlesztette az R407H hűtőközeget.

A Tramezzino.it bízik az R407H hűtőközegben, mint az R404A helyettesítő közegében

A tramezzinik a hagyományos olasz kávézók legnépszerűbb harapnivalói közé tartoznak. Egy tramezzino tipikusan két szelet héj nélküli fehérkenyérből áll, amelyeket sokféle hozzávalóval, például tonhallal, olivabogyóval, sonkával, salátával töltenek meg. Ez nagyon értékes harapnivaló, amely legtöbbször éjjel-nappal kapható a bárokban.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!