Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 7-8. szám

Hozzászólások

Gondolatok Vajda József cikkével kapcsolatban

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dr. Garbai László

Gondolatok Vajda József cikkével kapcsolatban

Dr. Garbai László

Prof. emeritus
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék, a Magyar Energetikai Társaság elnöke

Örömmel olvastam Vajda József cikkét a Magyar Épületgépészek Szövetségének lapjában, az Épületgépészben, amely az „Épületgépészet várható fejlődési tendenciái az elkövetkező 10-20 évben” címmel jelent meg 2016 novemberében. Kicsit késve, de bizonyára nem elkésve reflektálok a cikkben foglalt gondolatokra.

Mindig kockázatos dolog prognózisokat tenni nemcsak a mi szakmánkban, de általában a technika fejlődését illetően is. Dicséretes a Szerző bátorsága. Az épületgépészet az ember legközvetlenebb társa a technikában továbbá az építészetben és a mérnöki alkotásokban. Az épületgépészet a civilizációk és az épített környezet alapvető szükségleteinek kielégítésében nélkülözhetetlen szerepet játszik, és fejlődése beláthatatlan. Ha saját emberi szükségleteink megfogalmazásában elég bátrak és leleményesek vagyunk, nem tévedhetünk sokat.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!