Klórdioxid, mint biztos megoldás a legionellák és társai ellen az ivóvízben
Még nem érkezett hozzászólás!
Dr. Diederich, Hans-Joachim - Rita Szaló
Klórdioxid, mint biztos megoldás a legionellák és társai ellen az ivóvízben
A Legionellák „szabad úton” a hidegvízzel kerülnek az épületek ivóvíz rendszerébe. A hőmérséklet növekedése (az optimális hőmérséklet 35 – 42 °C) és az alkalomszerűen vagy rendszeresen stagnáló hálózatrészek elősegítik a legionella növekedést. Csak a betegséget okozó kórokozó koncentrációt elérő tömeges szaporítással jön létre a potenciális fertőzési rizikó emberek számára. A legionella szennyeződés mögött gyakran elrejtőzik további kórokozó baktérium faj, ami különös veszélyt rejt magában.
Hogyan következik be a Legionella fertőzés?
1. A 3 – 5 µm méretű aeroszol cseppek belégzésével,
amelyek a tüdőbe juthatnak.
2. Sebfertőzés révén (a sebek kimosásával).
3. Egy amőbával, vagy annak hólyagocskáival, amelyek
különösen virulensek.
4. Nozokomiális (kórházi vagy egészségügyi intézményben
bekövetkező) fertőzéssel.
A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).