Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 7-8. szám

Hozzászólások

HL540 Primus Drain – az épített zuhany lefolyó

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

HL Hutterer & Lechner GmbH

HL540 Primus Drain – az épített zuhany lefolyó

HL Hutterer & Lechner GmbH


Lakóházak, sportlétesítmények, munkahelyi öltözők egyre gyakoribb eleme az épített zuhanyozó. Ez főleg az akadálymentesség, a könnyebb takaríthatóság és a jobb szigetelhetőség miatt van. 

A kivitelezők gyakran kiemelik, hogy kialakításukat kevésbé határolják be a helyi adottságok, a kőműves-szerkezet hibái, míg a kompakt zuhanykabinokkal sok a beépítési nehézség. A tálca- és kabingyártók szerint a helyszín geometriai kialakítása jelentősen behatárolja termékeik használhatóságát. Ezek között a falak függőlegessége, illetve a sarkok derékszögűsége, amivel a leggyakrabban gond van.

Mindemellett az épített zuhanyok készítése terén is előfordulnak nehézségek. Az ezek felismerésébe és megoldásába fektetett energia a HL Hutterer & Lechner GmbH problémamegoldó fejlesztési programjának a motorja.

A feladat

Nem akad olyan kivitelező, aki munka közben egyszer sem tette fel a kérdést: „Hová tervezik a padló végleges szintjét?”. Ugyanis a hagyományos padlóösszefolyó test függőleges pozícióját, a végleges aljzatszint ismeretében kell beállítani és rögzíteni. Ez természetesen kiszámítható, kimérhető, de hibák, bizonytalanságok, vagy utólagos tervezői változtatások is előfordulhatnak, álmatlan éjszakákat okozva a kivitelezőnek.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!