Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

2018 11. szám

Hozzászólások

A gázkészülék csere érvényben lévő rendeletei a MIKA-6E készülékcsalád tekintetében

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Technorgáz Kft.

A gázkészülék csere érvényben lévő rendeletei a MIKA-6E készülékcsalád tekintetében

Technorgáz Kft.


2018. szeptember 19-én hatályba lépett a 11/2013. (III. 21.) NGM rendelet új 6/A. §-a, amely pontosítja a 2008. évi XL. törvény 89. §-a szerinti készülékcsere fogalmát és a készülékcsere keretében elvégezhető tevékenységeket.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a tervköteles készülékcsere körébe tartozó kiviteli tervek földgázelosztói tervfelülvizsgálata és a kivitelezést követő műszaki biztonsági ellenőrzése megszűnik, ezeket a feladatokat és a vele járó teljes körű felelősséget a tervező veszi át.

A fenti munkafolyamat csak abban az esetben végezhető el a földgázelosztói tervfelülvizsgálat és a földgázelosztó által végzett műszaki-biztonsági ellenőrzés nélkül, amennyiben a készülék cseréje nem foglalja magában a csatlakozó vezeték, valamint a gázmérő teljesítményváltozásból eredő cseréjét!

A módosított jogszabályok értelmében 2018. szeptember 19-től a tervköteles készülékcsere folyamata az alábbi: 

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/11-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!