Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Gyurkovics Zoltán

Visszatekintve…

Gyurkovics Zoltán

az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat

… megállapíthatjuk, hogy jól sikerült a III. Tervezői Konferenciánk. „A megújuló épületgépészet!” szlogenre felépített rendezvényen – a megjelentek véleményét is figyelembe véve mondhatom – sikerült igen magas színvonalú szakmai előadásokat megtartani. Sikeresnek bizonyult a látogatói jegyek bevezetése, aminek révén szép számmal vettek részt a Lurdy házban megtartott szakmai napunkon olyan kollégák is, akik az évi kötelező szakmai képzésüknek már eleget tettek. Jó kísérletnek bizonyult az is, hogy az ipari partnereink számára – korlátozott keretek között – előadási lehetőségeket biztosítottunk egy külön előadóteremben. Az előadások feszes ütemezése mellett megfelelő időtartamban tudtunk lehetőséget biztosítani az érdeklődő szakmagyakorlóknak arra, hogy a kiállítási standokat meglátogathassák, hogy ott a kiállítókkal találkozhassanak, kapcsolatokat építhessenek, ápolhassanak. A kiállítók, érdeklődők és a kötelező szakmai képzésen együttesen megjelentek létszáma szinte pontosan 500 fő volt. Ez a rekordnak számító részvétel is a sikeresség mércéjének tekinthető. Konferenciánk a találkozások rendezvénye volt.

Visszatekintve azt is elmondhatom, megelőlegezhetem, hogy gazdag szakmai évet zár 2018-ban a hazai épületgépész szakma. Nem csupán tagozatunk szakmai munkájáról beszélhetünk ugyanis. A különböző szakmai szövetségek és szakmai szervezetek, egyesületek is jelentős számú programot bonyolítottak le az év során. Kiemelésre érdemes a Magyar Épületgépészek Szövetségének (MÉGSZ) aktivitása. Ankétokat, szakmai napokat rendszeresen szerveztek szerte az országban. Ezeken a rendezvényeken több esetben a Tagozat is részt vett. Vagy csupán látogatóként, vagy az alkalomra időzített kötelező szakmai képzés megszervezésével. Találkoztunk ilyen alkalmak során is. A Hűtő- és Klímaszerelő Vállalkozók Szövetsége (HKVSZ) szintén rendszeresen szervezte szakmai találkozásait. Mi több, akkreditált képzési csomagjukkal rendszeres résztvevői voltak a Tagozat továbbképzési rendszerének. Találkoztunk tehát velük is. Kecskeméten is találkoztunk, a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ) kecskeméti konferenciáján. Itt meghívottként vettünk részt, de kötelező szakmai képzéssel is jelen voltunk. Következetes és magas színvonalú a Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE) szakmai munkája is. Meghívottként részt vettem a visegrádi konferenciájukon, mint ahogy részt vett ezen a MÉGSZ meghívottja is! Meghívottat mondok, miközben természetes a kapcsolat köztünk.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/11-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!