Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Kardos János

Magyarország legnagyobb irodaháza, a TELEKOM székház is a Carriert választotta

Kardos János

gépészmérnök, mérnök üzletkötő
Smartcool Kft.

A Könyves Kálmán körúton felépülő, Budapest arculatát is meghatározó, 58 000 négyzetméter alapterületű új Magyar Telekom székház (1. kép) jó megközelíthetőségének, energiatakarékos berendezéseinek és az egészséges munkakörnyezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépült irodaháza.

A projekt gépészeti tervezésével az ANG Engineering Kft-t, a kivitelezéssel az ENSI Kft-t bízták meg. A folyadékhűtő berendezések szállítását és üzembehelyezését a Smartcool Kft. (a Carrier cég magyarországi képviselője) végezte.

Az épület hőterhelése 3065 kW, a légtechnikai rendszer hűtési igénye 1793 kW, így a szükséges hűtési kapacitás 4858 kW. A hűtési hőenergiát 4 db osztott rendszerű, fokozatmentes, 1288 kW egységteljesítményű folyadékhűtővel, CARRIER 30XW-P1314 készülékkel biztosítjuk, amelyek a P-2 szinti hőközpontban (2. kép) kerültek elhelyezésre.

A berendezések elárasztásos rendszerű hőcserélőinek, a plusz beépített elpárologtató economiser hőcserélőnek, valamint a változtatható teljesítményű dupla csavarkompresszoroknak köszönhetően kimagasló energiahatékonysággal és Eurovent A minősítéssel rendelkeznek, ami fő szempont volt a tervezésnél. 

A folyadékhűtő műszaki adatait és energetikai mutatóit az előző oldalon látható táblázatban foglaljuk össze (1. táblázat).

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!