Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

TOSHIBA AIR-COND

A TOSHIBA ESTIA levegő-víz hőszivattyú termékcsaládja az új Monobloc használati melegvíz készítő modelleknek köszönhetően ütőképes termékekkel bővül

TOSHIBA AIR-COND


Jelenleg nagyon divatos hőszivattyús technológiával fűtő- és használati melegvizet készíteni hatékonyan, a levegő energiájának felhasználásával. A TOSHIBA innovatív filozófiája hatja át a kompakt hőszivattyúk új generációját – amely sokoldalú, hatékony, továbbá kényelmesen és könnyen használható.

Elméletben a kompakt, melegvíz készítésére alkalmas modellek négy változatban kaphatók: egy standard kivitelű modell plusz három változat – egyenként 190, illetve 260 liter tartálytérfogattal. Mindegyik modell esetében azonos az alapkoncepció: a mindössze 62 cm átmérőjű és a 190 literes változatnál 160 cm, a 260 literes változatok esetében pedig 196 cm szerelési magasságú házban található meg minden, a hatékony melegvíz-készítéshez és tároláshoz szükséges alkotóelem. A hőforrásként szolgáló külső levegő a ház tetején, egy 16 cm-es csőcsatlakozáson keresztül vezethető be. Lehűlt állapotban a levegő egy ugyancsak 16 cm átmérőjű csőcsonkon keresztül hagyja el a készüléket.

A készülék „szíve”, a házban elhelyezkedő hőszivattyú A+ osztályú hatékonysággal tölti meg az integrált tárolótartályt.

Kőkemény számokban kifejezve: +20 °C-os léghőmérséklet esetén akár 4,20 COP-hatékonysági érték érhető el; +7 °C esetén ez az érték még mindig tekintélyes 3,69 nagyságú (az EN 16147-es szabvány szerint). A készülékek üzemi zajszint tekintetében is a legjobb értékeket produkálják – 2 méter távolságban mindössze 32,0 dB(A) érték mérhető.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!