Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2015

2015 7-8. szám

Hozzászólások

A vízkezelés szolgálatában

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Euro-Clear Kft.

A vízkezelés szolgálatában

Euro-Clear Kft.


Cégünk, a gönyűi telephelyű, száz százalékban magyar tulajdonban lévő Euro-Clear Magyarország Kft. 2007 óta áll a vízminőségi problémák megoldásán dolgozó szakemberek rendelkezésére. Az évtizedes „vizes” szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink munkáját több mint egymillió eurót meghaladó értékű raktárkészlet és országos lefedettségű szervizhálózat segíti. Szakmai munkánkat nemcsak hazánkban és a környező országokban, hanem Svédországban és Németországban is ismerik, elismerik. Ennek eredményeképpen a tavalyi kettő milliárd forint feletti árbevételünk jelentős része exportból származik. Cégünk fő tevékenysége vízkezelő berendezések gyártása, forgalmazása, továbbá foglalkozunk:
    •    tervezéssel,
    •    engedélyeztetéssel,
    •    telepítéssel,
    •    üzembe helyezéssel,
    •    üzemeltetéssel – karbantartással és
    •    műszaki tanácsadással.

Kondenzációs kazán – magas vízminőség igény

A 2015 szeptemberében hatályba lépő 813/2013/EU rendelet követelményeit gyakorlatilag csak a kondenzációs kazánok képesek teljesíteni. A kondenzációs üzemű kazánok ma már többségében alumínium (ötvözet) kazántesttel készülnek. Ezek a fűtővíz minőségére különösen érzékenyek. A nem megfelelő minőségű fűtővíz kilyukaszthatja a kazánt, illetve a vízkő lerakódása csökkenti annak hatékonyságát, bizonyos esetekben a romló hőátadó képesség miatt kialakuló helyi túlhevülés el is repeszti azt. Ezeknek a meghibásodásoknak a javítása döntően nem tartozik a jótállás hatálya alá, egy új kazán pár éven belül történő nagyjavítása pedig magas költséggel jár. A rendszert ezért megfelelő minőségű, kezelt – sótalanított, azaz 10 µS/cm alatti vezetőképességű – vízzel javasolt feltölteni.

sasdasd

Mobil BlueClear RO berendezés

 

Az ilyen alacsony vezetőképességű víz előállítására a fordított ozmózis (Reverse Osmosis) elvén működő berendezések alkalmasak. Az Euro-Clear Kft. már évek óta gyárt ilyen, a szakzsargonban csak RO-ként emlegetett berendezéseket, főként ipari alkalmazásokhoz. Mivel folyamatosan figyelemmel kísérjük a piaci igények változását, a szinte kizárólag telepített berendezések mellett kifejlesztettünk mobil rendszereket is, melyek a szerelési helyszínek között könnyen szállíthatók, mozgathatók. Így a szükséges mennyiségű és minőségű sótalanított víz előállítása a kazán telepítésének helyén történik és azonnal a fűtővíz rendszert feltöltő szakemberek rendelkezésére áll. Ugyanezek a mobil RO berendezések jó szolgálatot tehetnek a nagy üvegfelületek foltmentes tisztítását végzőknek, mivel a helyszínen előállított sómentes víz elpárolgása után nem marad folt a tisztított felületen. Keresse a fenti képen látható szerszámbőrönd felépítésű mobil BlueClear RO berendezéseinket a jelentősebb épületgépész szakáruházakban!

 

Hagyományos vízlágyító berendezések – hazai gyártótól

Komoly problémát okozhat – még vezetékes ivóvízellátás esetén is – a vízkeménység: a vízben oldott fémsók, azaz a kalcium- és a magnéziumsók kiválnak a vízből, és megindul a vízkőképződés a csővezetékek, háztartási gépek, bojlerek, kazánok belsejében és fűtőszálain. A vízhálózat eldugul, illetve az áramlási keresztmetszet lecsökken, a berendezések karbantartási költsége magasabb lesz, energiafelhasználásuk pedig megnő. Élettartalmuk jelentős mértékben lerövidül, hatásfokuk romlik és a karbantartásuk egyre több költséget emészt fel. Ez a folyamat még gyorsabban megy végbe a párásító berendezések és öntöző-, csepegtető rendszerek fúvókáin, komoly üzemzavart okozva az eltömődéssel. A BlueSoft termékcsaládunkban mindenki megtalálhatja az elvárásainak legjobban megfelelő vízlágyítót, a kisberendezések védelmére kifejlesztettől a családi házak kiszolgálására alkalmason keresztül egészen a szállodák igényeit kielégítőkig. Berendezéseink OTH engedéllyel rendelkeznek, azaz beépíthetőek ivóvízhálózatokba.

BlueSoft központi vízlágyító

 

További részletek lapunk 2015/7-8-as számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!