Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 9. szám

Hozzászólások

Kicsi és nagy – a TOSHIBA közkedvelt levegő-víz hőszivattyúinak teljesítménykínálata mindkét irányban bővült

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

TOSHIBA AIR-COND

Kicsi és nagy – a TOSHIBA közkedvelt levegő-víz hőszivattyúinak teljesítménykínálata mindkét irányban bővült

TOSHIBA AIR-COND


Éppen a következő fűtési szezon előtt került piacra három új ESTIA készülék, amelyek a már tőlük megszokott hatékonysággal állítják elő mind a meleg, mind a hideg vizet:

• ESTIA 4,5 kW
• MONOBLOC 17 és 21 kW

Az új ESTIA split hőszivattyú a folyamatosan csökkenő melegvíz igényű modern építési trendeket is számításba veszi – 4,5 kW-os névleges fűtőteljesítményével tökéletes választás kisebb családi házak és lakások számára.

Az ESTIA split levegő-víz hőszivattyúk sikertörténete szinte pontosan nyolc éve, 2009 augusztusában kezdődött. Időközben a folyamatos optimalizálásoknak köszönhetően – majd 2014 végén a HiPower modell megjelenésével – már az 5. szériánál tartunk. Az eddigi, 8 és 16 kW közötti névleges teljesítményű méreteket az új, 4,5 kW-os „kis” mérettel kiegészítve a szegmens alsó részét is megcéloztuk.

 

Kipróbált technológia

A beltéri egység (hydrobox) hardver szempontjából változatlan, azonban vadonatúj beépített komfort kezelőegységgel és a fedél alatt a legmodernebb szoftverrel rendelkezik. A beépített backup heater egység 3 kW-os teljesítményével tökéletesen illeszkedik a használati területhez. A többi ESTIA modellhez hasonlóan a segédfűtés nélküli üzemeltetés normál külső hőmérséklet esetén itt is teljesen problémamentes.

A kültéri egység is hosszú évek óta megbízható technológiával rendelkezik: a 630 x 800 x 300 mm-es, rendkívül kompakt aggregát a TOSHIBA csúcskategóriás Super Daiseikai 8 single-split készülékén alapul – természetesen kettős forgódugattyús kompresszorral. Ez pedig maximális energiahatékonyságáról és extrém csendes üzemi jellemzőiről közismert. És ha már az energiahatékonyságnál járunk: 3,01 (–7/+35 °C) és 3,9 (+7/+35 °C) névleges COP-értékeivel az új kombináció – az ESTIA esetében már megszokott módon – az A++ energiaosztálynak felel meg.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!