Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 9. szám

Hozzászólások

Ahol a csúcstechnológia alapfelszereltség. Galletti V-IPER (50 – 380 kW) folyadékhűtő és hőszivattyú sorozat

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Tóth Attila

Ahol a csúcstechnológia alapfelszereltség. Galletti V-IPER (50 – 380 kW) folyadékhűtő és hőszivattyú sorozat

Tóth Attila

okleveles gépészmérnök, Galletti termékfelelős
Columbus Cégcsoport

A V-IPER a Galletti új hatékony sorozata, amely a gyártó legújabb technológiáit tömöríti magába az R410A hűtőközeges multiscroll berendezések körében. A sorozat 20 levegő-víz modellje érhető el hűtős és hőszivattyús kivitelben, 50 és 380 kW közötti hűtési teljesítményekben.

A sorozat fő erőssége a magas hatékonyság, amely nemcsak a pillanatnyi hatásfokok terén („A” Eurovent energiaosztály hűtős és hőszivattyús módban is), hanem még inkább a szezonális hatékonyság terén jelentkezik, így jelentős éves energiafogyasztás-csökkenést eredményez. A részterheléses hatásfok növelése érdekében a sorozat tagjainak nagy része ún. Trió megoldású (3 kompresszor egy hűtőkörön), ezenkívül a V-IPER olyan műszaki megoldásokat és szabályozási logikát alkalmaz, amellyel vízoldalon változó térfogatáramú szabályozás tud létrejönni.

A sorozat jól testreszabható, konfigurálható akusztikai oldalról is, többféle zajszintcsökkentési lehetőség áll rendelkezésre a tartozékokat illetően is. A fejlett szabályozó, amely alaptartozék minden modellnél, a működési paraméterek állandó felügyeletét, fejlett szabályozási logikát és központi szabályozást tesz lehetővé. A moduláris felépítést, a V-elrendezésű kondenzátor-hőcserélőket az optimális légoldali hőcserére tervezték, ami egyben erős szerkezeti felépítést is eredményez kisebb alapterületen, és könnyebb szervizelhetőséget a főbb komponensek teljes körű hozzáférhetősége miatt.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!