Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2015

2015 11. szám

Hozzászólások

Kondenzációs kazánok sportlétesítményekhez – Remeha előadás a „Sportcélú épületek ma és holnap” szakmai napon

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Marketbau-Remeha Kft.

Kondenzációs kazánok sportlétesítményekhez – Remeha előadás a „Sportcélú épületek ma és holnap” szakmai napon

Marketbau-Remeha Kft.


A sportlétesítmények számára legalkalmasabb épületgépészeti konstrukciók bemutatása köré szervezte idei szakmai napját a polimer alapú megoldások vezető márkájaként ismert német gyártó – és a rendezvényre társelőadóként a területen szintén számos neves referenciát felsorakoztató, fűtéstechnikai területen dolgozó Marketbau-Remeha Kft-t hívta meg.

Már maga a helyszín – a 2014-ben átadott Groupama Aréna – is egy a referenciák sorában, hiszen a stadion 2 MW hőigényét Remeha kondenzációs ikerkazánok biztosítják, a HMV ellátást pedig jórészt a velük egyszerre telepített  110 m2 napkollektor a 6 db 1000 literes tárolón keresztül – így komplex megoldást biztosítva egy kézből minden igény számára.

 

A kazánok kiválasztásánál a kondenzációs technika mellett fontos szempont volt a kis helyigény, az alacsony zajszint és a nélkülözhető rezgéscsillapítás is. A kondenzációs kazánok között a Remeha fejlesztések mindig különös hangsúlyt kapnak, hiszen a holland gyártó úttörő szerepet játszott a technika 1978-as kifejlesztésében. Beruházói oldalon pedig mindig nagyon meggyőző érv a kb. 20%-os energiamegtakarítás, amit a hagyományos kazánokhoz képest a kondenzációs technika biztosít, valamint a beruházási összeg és a megtérülés kedvező aránya, amely az összes energetikai beruházás közül a kondenzációs technika alkalmazását teszi mind a mai napig a leggazdaságosabb választássá.

Nemcsak a 80 éve kis családi vállalkozásból mára magát Európa 4. legnagyobb kazángyártó vállalatává kinőtt Remeha, de a magyarországi forgalmazó is meggyőző tapasztalatokkal rendelkezik: az első kondenzációs kazánokat a Marketbau-Remeha Kft. az 1990-es években telepítette hazánkban, az elmúlt 25 évben pedig közel 6000 ipari kazán beüzemelése és szervizelése kötődik a cég nevéhez. 

A referenciák között emellett a legkülönfélébb sportlétesítmények említhetők meg, a tollascsarnoktól kezdve a wellness központig, amelyek közül talán ki kell emelni az uszodákat. A BVSC-n kívül többek között a Széchy Tamás, a Hajós Alfréd és a Nyéki Imre sportuszodák egyedi igényeit tudja a különböző teljesítményű falikazánokból összeállított kaszkádrendszer nagy biztonsággal és fokozatmentes szabályozhatóságának, valamint igen tág szabályozási tartományának köszönhetően nagy pontossággal kiszolgálni.

 

További részletek lapunk 2015/11-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!