Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Benis Attila - Fülöp Ádám

Előszerelt megoldások az Uponortól egyedi projektigényeknek megfelelően!

Benis Attila

mérnök üzletkötő
Uponor Épületgépészeti Kft.

Fülöp Ádám

mérnök üzletkötő
Uponor Épületgépészeti Kft.

Az Uponornak ez az év különleges, hiszen 100 éves fennállását ünnepli! Az év folyamán új termékekkel bővült a kínálat és ezeknél különös figyelmet kapott az energiahatékonyság, a szerelési idő csökkentése és a higiénia témája.

Többek között az időhiányra is hatékony megoldást nyújtanak a kivitelezők és a tervezők részére is az Uponor előreszerelt egyedi hőközpontjai és mérőszekrényei.

A mérőszekrények esetében egy komplett megoldást kínál az Uponor falba süllyeszthető és falon kívüli kivitelben egyaránt. A mérőszekrények tartalmazhatnak hidegvíz-, melegvíz- és hőmennyiség-mérési lehetőségek számára beépített műanyag passzdarabokat, valamint gumírozott csőbilincses megfogásokkal rögzített golyóscsapokat. 

Igény szerint egyéb szerelvényekkel is kiegészíthető a szekrény, a teljesség igénye nélkül például visszacsapó szelepekkel, vagy egyéb szabályozószelepekkel.

A kialakítást tekintve az Uponor teljes mértékben képes alkalmazkodni az igényekhez, függetlenül attól, hogy a szekrény melyik részén található a méretlen, belépő csőszakasz, és melyiken a mért, kilépő vezetékek, ezzel is rugalmassá és költséghatékonnyá téve a szerelést.

A társasházak esetében is egyre fontosabb szerepet játszanak ezek a tényezők és az egyedi mérhetőség is. Ezeket nemcsak az előzőekben bemutatott egyedi mérőállomásokkal biztosítja az Uponor, hanem az ugyancsak előreszerelt Uponor hőközponti egységekkel is.

Az Uponor hőközpontok minden esetben el vannak látva egy nagyteljesítményű hőcserélővel, amely előnykapcsolásban készíti a használati melegvizet. A nagyteljesítményű hőcserélő következtében alacsony primer fűtési előremenő hőmérséklet alkalmazása lehetséges, amivel természetesen az üzemeltetési költségek csökkenthetők, valamint az épületgépészeti berendezések élettartama növelhető.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!