Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Kovács Attila Bálint

Szennyvízkezelés, ezen belül is a szürkevíz-kezelés létjogosultsága: AS-GW/AQUALOOP – az intelligens vízkezelés az ASIO HUNGÁRIA Kft.-től

Kovács Attila Bálint

okleveles ipari környezetmérnök, ügyvezető igazgató
ASIO Hungária Kft.

A víz körforgása a környezetben ciklikus. Az ivásra használt  víz, a felszíni víz, a használtatti víz mind-mind része ennek a körforgásnak. Ha az a szándékunk, hogy „zöld” megoldással szeretnénk az épületeinket fejleszteni, felújítani, akkor a vízkezelés fontos lépcsője ennek az egész láncolatnak. Annak ellenére, hogy esetleg nem nyilvánvaló első pillantásra, a használt víz kezelésével közvetlenül befolyásolhatjuk ivóvíz készletünk mennyiségét és minőségét, a felszín alatti, valamint a felszíni vizeink tekintetében (szennyeződés szempontjából legnagyobb befolyással a felszín alatti vizeinkre vagyunk).

A szürke víz újrahasznosítása a háztartásokban, de különösképpen a szállodákban, kereskedelmi központokban és irodaházakban, számos országban széles körében elterjedt. Ezekben az országokban persze találkozni lehet az épületek különböző minősítések szerinti besorolásával, amelyek nemzetközileg elismert szabványok alapján történnek.

Cikkünk AS-GW/AQUALOOP technológiával korábban megvalósított két berendezésünk bemutatására törekszik. Egy családi házban és egy kereskedelmi épületben kialakított rendszert fogunk bemutatni.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!