Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Páger Szabolcs

Optimális hűtés és fűtés mindig ott, ahol szükség van rá

Páger Szabolcs

értékesítési és műszaki tanácsadó
BELIMO Magyarország

Elektronikus nyomásfüggelten 6-járatú zónacsap a Belimótól

• Az épület típusa: hotel
• A project típusa: új építés
• Értékesítés: épületgépészet
• Termék: elektronikus nyomásfüggetlen 6-járatú
   zónacsap
   Üzembe helyezés: 2017. szeptember

Azok a vendégek, akik hotelben szállnak meg, tudják, mennyire fontos a komfortos környezet. Az újonnan épült Melchior Park 4 csillagos superior hotelben (Németország, Würzburg) az építtetők a Belimo elektronikus nyomásfüggetlen 6-járatú zónacsapját választották a ZoneTightTM termékcsaládból. Ezek az „All-in-one” zónacsapok elektronikusan és automatikusan mérik a térfogatáramot, biztosítják a megfelelő vízmennyiséget még változó nyomáskülönbségek mellett is. Az integrált nyomáskiegyenlítő funkció maximálisan garantálja az üzembiztonságot. Ez azt jelenti, hogy az optimális fűtés és hűtés mindíg biztosítva van.

4 csillag, 118 szoba és még több

Hotel Melchior Park bruttó alapterülete 12 240 m2, 118 szobával, wellness részleggel, medencével, étteremmel, konferencia termekkel és földalatti parkolóval. A felületfűtő berendezés, statikus fűtőfelületek, szellőzés és légkondicionáló rendszerek, HMV termelés és medence gépészet távhős rendszerről üzemelnek, átadó állomással. A központi hűtés folyadékhűtője egy pufferen keresztül biztosítja a hűtési energiát a szellőzésnek és a hővisszanyerős szellőzésnek. 

A szobákat elsősorban padlófűtéssel fűtik, a maximális felületi hőmérséklet 26 °C. A fan-coil egységek a mennyezeten kerültek elhelyezésre, ezek biztosítják a gyors reakciót, ha hirtelen megnövekedik a fűtési, illetve hűtési igény. Elektronikusan nyomásfüggetlen 6-járatú Belimo zónacsapok kerültek telepítésre, amelyek ellenőrzik a fűtési és hűtési közegek áramlását, így járulva hozzá az optimális helyiséghőmérséklethez.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!