Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Gyurkovics Zoltán

Közösen a jól működő magyar épületgépészetért! – A MMK Épületgépészeti Tagozat tervei 2018-ra

Gyurkovics Zoltán

az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat

1. A tagozatról, működéséről tőmondatokban

A tagozatba tömörült tervezők és szakértők létszáma 3425 fő. Területi megoszlásban csaknem 50% – 1652 fő – a BPMK kötelékében tag, míg a további létszám aránya a területi kamarákban nagyon egyenlőtlen.

A szakcsoporti szerveződés magas arányú. Papíron minden megyében szakcsoport működik a területi kamarán belül. Ahol rendkívül kis létszámban vannak épületgépészek – pl. Heves vagy Nógrád megyében – ott értelemszerűen nem tud aktív szakcsoport működni. De például a képzések szervezése terén igen jól kihasználják a regionális szervezés lehetőségét. A legjobb példa erre a Baranya-Somogy-Tolna megyék alkotta régió, ahol minden képzést közösen szerveznek.

Minden elnökségi ülésünk deklaráltan nyilvános. Az állandó meghívottak között szerepel a BPMK Szakcsoport elnöke, valamint regionalitás elve alapján kiválasztva Kelet-Magyarországról is és Nyugat-Magyarországról is két-két szakcsoporti elnök. Az elnökségi ülésről készült emlékeztetőket a jövőben minden területi szakcsoport-elnök vagy képviselő megkapja.

Óriási lehetőség a kommunikáció tökéletesítésében a szakcsoporti hálózat. A kommunikáció egyik irányban működik, másik irányban – a szakcsoportok felől – még döcögős. Bízom benne, hogy egyre inkább élni fogunk ezzel a lehetőséggel.

Az elmúlt évek során négy szakosztályunk alakult:

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/3-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!