Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Columbus Klímaértékesítő Kft.

Fűtsünk kedvezményes árammal!

Columbus Klímaértékesítő Kft.


A mai modern klímaberendezések az inverteres technológiának köszönhetően sokkal kisebb villamos energia befektetésével működnek, mint régen, ezáltal sokkal költséghatékonyabb a működtetésük. A technológia fejlődésével egyre több extra funkcióval rendelkeznek, de az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy nemcsak hűteni, de fűteni is tudnak, nagyjából a hűtéssel megegyező hatásfokkal, vagy ennél is jobbal. Hűtés esetén maximum 7-10 °C különbséget kell biztosítania egy klímának a külső hőmérséklethez képest, fűtésben külső 0-5 °C és belső 20 °C hőmérsékletnél a különbség már 15-20 °C, de téli hidegben akár még több is lehet. Ennek ellenére még ilyen hőmérsékletkülönbség mellett is megérheti klímával fűteni a tulajdonosoknak, hiszen legtöbb klímaberendezés ma már –15 °C-ig tud fűteni, igaz, ekkor már csökken a hatásfokuk. Ezért főleg átmeneti időszakban igazán gazdaságos ezt a fűtési módot használni, vagy a téli időszakban érdemes kiegészítő fűtést is alkalmazni mellé.

Kedvezményes tarifák

Ezt elősegítendő a hazai villamosáram-szolgáltatók bevezették a kedvezményes H és Geo tarifát (utóbbi csak ELMŰ és ÉMÁSZ területeken érhető el).

A kedvezményes tarifa lényege, hogy a normál nappali áram áránál lényegesen kedvezőbben juthatunk hozzá a villamos energiához, így az elektromos készülékkel történő fűtés már olcsóbb lehet a gázfűtésnél is.

A két tarifa közötti alapvető különbség:
• A H tarifa csak fűtési időszakban elérhető, október 15-től
   április 15-ig.
• A Geo tarifa egész évben elérhető, viszont naponta
   2x2 óra szünettel, általában reggel 8 és 10 óra, valamint
   délután 16-18 óra között nincs szolgáltatás.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!