Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Schmidt Ferenc

Belimo: 6-járatú zónacsap. Válassza az eredetit!

Schmidt Ferenc

értékesítési vezető
BELIMO Magyarország

Az Eqho torony, amely Párizs La Défense kerületében található, az elmúlt évek alatt számos felújítást élt meg. A „Descartes Torony” névre keresztelt, negyven emelet magas felhőkarcoló 1988-ban nyitotta meg kapuit. Az eredetileg huszonhétezer négyzetméteres irodába mennyezeti fűtést illetve hűtést építettek. A 2013-ban befejeződött felújítás célja az épület teljes elektromos és gépészeti rendszerének modernizálása volt. A felújítás és kibővítés következtében közel 6 000 db Belimo 6-járatú zónacsapot építettek be. A tulajdonosi kör megelégedettségére a rendszer átépítése problémamentesen valósult meg, és átláthatóbb, energiatakarékosabb épület jött létre. A jelenlegi, 80 ezer négyzetméteres Eqho torony közel 5 300 embernek ad ergonómikus munkahelyet.

Trendalkotás

A Belimo a kezdetektől a különleges igények felismerésére és a rendhagyó megoldások megtalálására törekszik. A cég 2008-ban egy forradalmian új ötlettel állt elő: felismerte, hogy a kétcsöves fan-coilok, illetve a mennyezeti fűtési/ hűtési elemek átváltása és szabályozása csak körülményesen oldható meg. A fiaskót – a „többet kevesebbel” elvet alkalmazva – egy 6-járatú zónacsap kifejlesztésével sikerült megoldania.

A Belimo a bonyolult és drága átváltás helyettesítésére egy speciális gömbcsapot fejlesztett ki. Így mindössze egyetlen csapra, meghajtásra és adatkapcsolati pontra van szükség – négy helyett. Az így megvalósult 6-járatú zónacsap működési elve már egy új szemléletet tükröz.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!