Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Halász Györgyné dr., PhD, habil. - Dr. Kalmár Ferenc PhD

30 éves a debreceni Épületgépészeti Tanszék

Halász Györgyné dr., PhD, habil.

egyetemi docens
Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Környezetipari Rendszerek Intézet, Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszék

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

A debreceni Épületgépészeti Tanszéket 1987-ben alapították. A cikkben röviden bemutatásra kerül a tanszék munkatársai által az elmúlt három évtizedben végzett oktatási és kutatási munka, valamint néhány fontosabb eredmény. A tanszék célja mindvégig az volt, hogy olyan mérnöki tudást adjon a hallgatók számára, ami az épületgépészeti szakma gyakorlása során jól használható, illetve jó alapot képez a továbbtanulásra úgy a tervezésben, mint a kivitelezésben, üzemeltetésben, gyártásban vagy a kereskedelemben.
 

Egy tanszéket általában a tanszékvezető mutat be. Az elmúlt három évtized egyharmadában a debreceni Épületgépészeti Tanszéket Halász Györgyné dr. vezette. Ő az alapítástól kezdve részt vett a tanszék életében, ezért felkértem Tanárnőt, hogy segítsen nekem a bemutató cikk megírásában, hiszen 23 éven keresztül részt vett a tanszék munkájában és 10 éven keresztül irányította is ezt a munkát. Tanárnő gyakorlatilag egy kész anyagot bocsátott a rendelkezésemre. Szíves segítségét ezúton is köszönöm. (kf).

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!