Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Gróman Attila

Gáz van a napenergia körül

Gróman Attila


Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág

Manapság egyre nagyobb azoknak a tábora, akik tartanak attól, hogy otthonuk fűtéséhez és melegvíz-készítéséhez földgázt használjanak fel. Pedig bizonyára kevesen gondolják végig, hogy Magyarország vezetékes földgázzal való ellátottsága kiemelkedően jónak mondható. A vezetéken keresztül érkező energiahordozó több gyakorlati előnyt is jelent a felhasználónak. Ilyen például az, hogy nem kell a tárolásról gondoskodni, a felhasznált mennyiség alapján történik a fizetés, azaz nem kell előre kifizetni a téli tüzelőanyag árát, használata tiszta, és nem utolsó sorban korszerű berendezésekben eltüzelve magas hatásfok érhető el.

A mai energiatakarékossági igényeknek azonban meg kell tudni felelni és éppen ezért a Bosch Termotechnika olyan megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyekkel csökkenthető a gázfelhasználás mértéke, viszont nem kell lemondani a fent említett előnyökről sem. Ilyen megoldás a kondenzációs technika, amely egyre népszerűbb, valamint a megújuló energia felhasználás.

A megújuló energiaforrások alkalmazásának leggyorsabban bővülő területe a napenergia hasznosítás, azon belül is a hőtermelés.A gyakorlatban több célra is hasznosítható a napenergiával megtermelt hőenergia. A főbb alkalmazási területek a használati melegvíz-készítés, a fűtés rásegítés, a medencefűtés, de bizonyos esetekben technológiai igények kisegítésére is remekül használható. A gyakorlatban, lakossági körben a használati melegvíz-készítés kisegítése a legelterjedtebb. Az alábbiakban bemutatásra kerülő csomagok is ezekre az igényekre adnak egyszerű megoldást, de kérésre ezektől eltérő rendszerek kialakításában is tudunk segíteni.

A napkollektoros csomag ajánlatokat a három leggyakrabban előforduló igény alapján állítottuk össze. Ezek a következők:

  1. Új rendszer kiépítése.
  2. Meglévő kazán és szolár tároló kiegészítése a kollektorokkal.
  3. Átfolyós rendszerű melegvíz-készítés napkollektoros kiegészítése, például kombi készülékek vagy beépített tárolós készülékek esetén.
A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!