Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Fördős Norbert

Vaillant gázkészülék program – 2011

Fördős Norbert


Vaillant Saunier Duval Kft.

A földgáz a természet egyik leghatékonyabb energiahordozója. Nincs még egy olyan fosszilis energiahordozó, amely tisztábban, takarékosabban használható fel egy modern, központi fűtéssel ellátott rendszerben. Hosszú évtizedek óta a Vaillant gázüzemű vízmelegítői, illetve fűtési hőtermelői ennek az energiaforrásnak a tökéletes felhasználását hivatottak szolgálni, logikus tehát, hogy ez az irányvonal vezérli a 2011-es évet is a hazai gázkészülék piacon.

Gázzal fűteni igenis jó: nem mindegy azonban, hogy ez milyen fűtési rendszerben, illetve milyen hőtermelővel történik. Magyarországon több gyártó is széles termékválasztékot kínál a használati melegvíz-készítés, valamint a különböző központi fűtési rendszerek legmagasabb igényeinek kiszolgálására. Ezek között nyújt még mindig versenyképes alternatívát, illetve magas minőséget a német Vaillant márka, amely a hazai gázkészülék piac meghatározó szereplője.

A használati melegvíz-készítés készülékei

A Vaillant a kezdetek óta jelen van a melegvíz-készítő berendezések piacán, így iránymutató fejlesztései révén vezető európai vállalattá nőtte ki magát. A cégnél lassan másfél évszázados tradíció, hogy az iránymutató fejlesztéseknek és a leghatékonyabb technikai újításoknak megfelelő terméket alkot. Bizonyára többen tudják azt is, hogy a Vaillant „Geyser” fali készüléke már 1905-ben világhírre tett szert, így ennek köszönhetően az átfolyós rendszerű vízmelegítők hosszú évtizedek óta stabil elemei a Vaillant gázkészülék kínálatának. Ma Magyarországon ez hatféle vízmelegítő típust jelent: kéményes kialakítású átfolyós vízmelegítőket (bázis kategóriájú MAG pro, valamint a különböző gyújtási módokkal rendelkező, prémium osztályú atmoMAG 11 és 14 literes készülékek), illetve kémény nélküli típusokat (konyhai MAG 9/1 OZ és a 14 literes turboMAG vízmelegítő). Mindegyik Vaillant átfolyós vízmelegítő közös jellemzője, hogy rézből készült hőcserélőjük speciális, Al-Si alapú Supral® bevonattal rendelkezik, vízarmatúrájuk pedig – a hosszú élettartam garantálása végett – nem műanyag házzal készül. A cserepiac igényeinek kiszolgálását biztosítják még a direkt fűtésű, kéményes atmoSTOR gázbojlerek, amelyek a fogyasztói igények függvényében négyféle űrtartalomban választhatók 130 és 220 liter között.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!