Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Júniusi számunkban a hőérzeti kutatásokat és a felületfűtéseket állítottuk a középpontba, de természetesen most sem hiányozhatnak a hőszivattyúk és a korszerű épületgépészeti eszközök.

Lektorált cikkeinkben bemutatjuk a pécsi és a budapesti épületgépészeti tanszékeken folyó hőérzeti vizsgálatok egyes eredményeit, amelyek során a kutatók a diszkomfort-érzetet okozó aszimmetrikus sugárzás hatását vizsgálták. Szakmai cikkeinkben a ventilátorok energetikai osztályba sorolásáról és a korszerű, az épületek hővédelmét jelentősen javító üvegszerkezetek tulajdonságairól olvashatnak.

Bemutatjuk a Mátrai Gyógyintézetben megvalósult hőszivattyús berendezést és több korszerű készülékre is felhívjuk a figyelmet. Két korszerű felületfűtési rendszerről is közreadunk termékbemutatókat, mindkettő kis szerkezeti magasság mellett megvalósítható. Olvashatnak a a Hungarotherm és az ISH kiállításokon bemutatott újdonságokról, végül pedig egy tanulságos esetet mutatunk be, ahol a nem megfelelően beállított és karbantartott nyomásviszonyuk üzemzavarokhoz és korrózióhoz vezettek.