Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Schlüter-Systems KG magyarországi képviselet

Vékony rétegrendű repedésmentes fűtőaljzat-képzés a Schlüter-től

Schlüter-Systems KG magyarországi képviselet


A Schlüter-Systems KG rétegrendi- és vízszigetelési megoldásai széles körben kedveltek a Magyar piacon. A magyarországi épületgépész szakma előtt azonban kevésbé volt ismert eddig a BEKOTEC vékony rétegrendű padlófűtés, miközben külföldön egyre-másra nyeri el a különböző szakmai díjakat. Az energiahatékony fűtési rendszerek, azaz az alacsony előremenő hőmérsékletű kondenzációs kazán, a hőszivattyús, vagy szolár rendszerek elterjedése miatt azonban nálunk is egyre nagyobb hangsúlyt kap a minél vékonyabb és ezáltal jól szabályozható fűtőaljzatú rétegrend.

A rendszer egyik legfontosabb eleme a DITRA közvetlenül burkolható feszültségmentesítő és rétegelválasztó lemez, amely miatt nagyon vékony és tartósan repedésmentes, dilatáció mentes és vasalatlan aljzatot lehet kialakítani. A cég egy komplex egységként kezeli a padlófűtést és annak megbízható, tartósan jól működő aljzatképzésére helyezi a hangsúlyt. Mindez azért fontos, mivel a „padlóval, mint fűtőtesttel” szembeni követelmények nagyon sokrétűek. Ha belegondolunk, hogy hő- és lépéshang-szigetelést, fűtést (esetleg kisegítésként alaphűtést) kell megoldani, vagy éppen a közlekedés terheinek egyenletes elosztását kell elérni, vagy üzemi és használati vízszigetelést is biztosítani kell. Sokszor mindezt egyszerre!

Maga a felület pedig optikai elemként funkciónál, amely dizájn kérdéseket vet fel, például a burkolatkiosztás esetében. A belsőépítészek és lakberendezők, megrendelők nem szeretik, hogy a gondosan megtervezett dizájnos burkolat-kiosztáson egyszer csak keresztül megy egy „nemkívánatos” dilatációs profil.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!