Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Dr. Barna Lajos PhD

15 éves az Épületgépészeti Múzeum

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

2017. október 20-án, hétfőn ünnepelte 15. születésnapját az Épületgépészeti Múzeum, amelynek alapítási dátuma 2002. október 1.

A szűk körű ünneplésre a szaksajtó főszerkesztőin kívül a legnagyobb adományozók és a legnagyobb támogatók, valamint az igazgatóság tagjai voltak hivatalosak.

Először a Múzeum igazgatója, dr. Chappon Miklós beszélt a kezdetekről. Elmondta, hogy feleségének elévülhetetlen szerepe volt az alapgondolat megszületésében, hiszen Ő reklamált a lakásukban lévő muzeális tárgyak sokasága miatt. Ezt követően felhívott 20 neves szakembert az alapítás gondolatával, akik közül 16 azonnal igent mondott az együtt dolgozásra, de a többiek is támogatásukról biztosították.

A leggyakrabban megfogalmazott 2 kérdés az volt, hogy hol lesz a múzeum és honnan szereznek pénzt? Dr. Chappon Miklós elmondta, hogy ő ezekkel s kérdésekkel nem kívánt foglalkozni, mert úgy gondolta, ha már sok mindent összegyűjtöttek pénz nélkül, akkor lesz pénzes támogató, azután pedig hely is. Nagy örömére szolgált, hogy osztatlan volt a támogatás ötletekben és javaslatokban.

Az elmúlt 15 év alatt nagyot nőtt a gyűjtemény, az írott dokumentációs rész több mint 11 000 darabot számlál, míg a tárgyak száma meghaladja a 6500 darabot.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!