Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Magyar Kéménygyártó Kft.

Gyártásfejlesztés a Magyar Kéménygyártó Kft-ben

Magyar Kéménygyártó Kft.


Sokat írtunk és beszéltünk már a cégünkben történt termékfejlesztésekről, különböző kéménytípusainkról és kémény felújítási módszereinkről. Ezúttal nemcsak a kéményeinkről, hanem a kémények gyártásának fejlesztéséről is szeretnénk beszámolni.

Pár éve tudtunk vásárolni a Mórahalmi Ipari Parkban egy közel egy hektáros területet, ahol zöldmezős beruházásba fogtunk. Elsődleges célunk egy betonüzem létesítése, ahol a jelenleginél jobb minőségű beton köpenyelemeket tudunk gyártani. Az új köpenyelemek valamivel könnyebbek és szebbek lesznek a jelenleginél.

Mindkét változás elsősorban a kivitelezők kedvéért történik. A kéményépítés során ugyanis nem mindegy, hogy 27 vagy 22 kg súlyú elemekkel kell dolgozni. Terveink szerint ennyi lesz a különbség a régi és az új elemek tömege közt. A szépség alatt azt értjük, hogy az élek simábbak, a méretek pontosabbak lesznek. Egy ilyen elemet könnyebb lesz kézbe fogni és kevesebb igazgatással lehet a helyére tenni. E célok elérése érdekében új gépsort vásároltunk, amelyet kifejezetten kémény köpenyelem gyártására terveztettünk és gyártattunk. A próbaüzem nagyon kedvező eredménnyel zárult.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!