Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Kovács István

ISH: Légtechnika

Kovács István

műszaki vezető, okleveles gépészmérnök
Kamleithner Budapest Kft. - A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Az ISH a világ vezető építőipari kiállítása, amely 2011. március 15. és 19. között zajlott Frankfurtban. A legnépszerűbb témák között szerepelt a természeti értékek megőrzése, a fenntarthatóság, hatékonyság, valamint a megújuló energiák. A 204 ezer látogató itt értesülhetett első kézből a helyszínen kiállító 2355 gyártó jelenlegi legmodernebb technológiáiról, illetve az iparág trendjeiről. A legnépszerűbb termékszegmensek a szaniterek és a fűtési technológiák mellett a légkondicionáló-, illetve szellőztetési megoldások, valamint a megújuló energiák alkalmazási lehetőségei voltak.

Az ISH klíma- és légtechnikai szekciója, az Aircontec, hatalmas területen, számos kiállítóval prezentálta a jelen és a közeljövő berendezéseit és technológiáit.Afő irányvonal természetesen azonos az ISH egészén végighúzódó energiatakarékossági és gazdaságossági trenddel, de ezen felül a légtechnika saját, jellegzetes területei is kicsúcsosodtak, reprezentálva egy-egy műszaki feladatot és annak megoldását.

A légtechnika területén a kiállított főbb újítások témái: energiatakarékos meghajtások, továbbfejlesztett hővisszanyerés, a párásítók új generációja és a szűréstechnika.

A HELIOS cég idén is tekintélyes méretű és felszerelésű standon várta az érdeklődőket. A zöldbe öltöztetett ventilátorok jelképezték a cég elhivatottságát az energiatudatosság mellett. Ennek köszönhetően idén már szinte minden termékcsoportban találkozhatunk elektronikusan kommutált motorokkal szerelt ventilátorokkal, amelyek segítségével komoly megtakarításokat könyvelhetnek el az üzemeltetők, nem mellékesen megfelelve a jövőbeni uniós előírásoknak.

A garázsszellőztetésben folyamatosan előbbre törő, úgynevezett jet-ventilátorok eddigiektől eltérő új típusait is láthattuk. A 100%-os teljesítménnyel megfordítható szállítási irányú axiális gépek mellett újdonságként érdekes újszerű kialakítású radiális gépek is megjelentek.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!