Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Fördős Norbert

Új hőszivattyú a Vaillant-palettán

Fördős Norbert


Vaillant Saunier Duval Kft.

geoTHERM: ez minden Vaillant gyártmányú hőszivattyú „családi neve”. A szó hazánkban talán nem cseng még nagyon ismerősen, hiszen a Vaillant hazai leányvállalata – több európai országhoz képest későn – csak 2009 tavaszán kezdte meg a család egyik tagjának, a beltéri egységből álló, valamint légcsatorna-elemekkel telepíthető geoTHERM levegő/víz hőszivattyúnak a forgalmazását.

A jelenlegi termékkínálatban szereplő Vaillant geoTHERM VWL 7C/71, illetve 9C/91 típusú levegő/víz fűtési hőszivattyú az európai piacra-lépést követően hazánkban csak viszonylag későn, 2009-ben jelent meg. Ekkor nálunk már több európai hírű gyártó kínálta évek óta különböző felépítésű, illetve technikai szintű termékét, ezért a geoTHERM bemutatkozása nem volt akkora kuriózum. Ettől függetlenül a termék méltón viselte a Vaillant nevet, mert masszív, robosztus felépítése, az alkalmazott anyagok minősége, a szervizbarát belső konstrukció, valamint a kompakt kialakítás következtében a készülék a hosszú és üzembiztos működés elérését tűzte ki alapvető célul.

Hűtési funkcióval ugyan nem rendelkezett, de óriási előnye volt, hogy saját – energiamérleg elven működő – időjárás-követő szabályozója eBUS rendszerben képes kommunikálni a Vaillant egyéb rendszerkomponenseivel. Ennek köszönhetően a szolár integráció, a bivalens rendszerkialakítás, valamint a többkörös fűtési rendszerek vezérlése egyszerűen – és amimég fontosabb – komplikációktól mentesen építhető fel egy kommunikációs csatornán belül, ami nem minden forgalmazó sajátossága.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!