Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Kocsis Csaba

Az okos kémény energia-hatékony!

Kocsis Csaba

kémény termékmenedzser
Leier Hungária Kft.

Napjaink egyik aktuális témája az energia-kérdés. Szükségszerű foglalkozni vele, hiszen amellett, hogy egyre nagyobb arányban terheli meg pénztárcánkat az energiafelhasználás, egyre többször halljuk, hogy – más téren is – pazarló életvitelünk a természeti erőforrások kimerüléséhez vezethet.

A megújuló energiaforrások hasznosítása jelenthet hosszú távú megoldást számunkra.

A megújuló energiaforrás olyan energiaforrás, amely folyamatosan rendelkezésre áll, vagy legfeljebb néhány éven belül újratermelődik. A fosszilis energiahordozók kimerülésével felértékelődik tehát a megújuló energiaforrás, aminek fontosságát még növeli a lakosság energiaköltség-csökkentési törekvése is.

Több megújuló energiaforrást ismerünk. Elterjedésüket azonban akadályozza a fogyasztói szemlélet, és az a tény, hogy néhánynak nagyon magas a beruházási költsége. Emiatt is, hazánkban a megújuló energiafelhasználás mintegy 70%-át a tűzifa teszi ki.

A szokásokat figyelembe véve, célszerű lenne a fakitermelés során keletkező mellékterméket, hulladékot energetikai célokra hasznosítani. A fakéregből, faforgácsból és a fűrészporból a megfelelő feldolgozás után kiváló minőségű bio-tüzelőanyagok készíthetők, amelyeket pellet és biobrikett típusban ismerünk. Ezek legfőbb jellemzői az alacsony nedvességtartalom, a nagy tömörség (1–1,3 g/cm3), amely tulajdonságok fokozottan alkalmassá teszik őket a modern, gazdaságos fűtésre.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!