Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Koós Sándor

WING – új standard a légfüggönyökben

Koós Sándor

EUROHEAT üzletágvezető
VTS Hungary Kft.

A VTS  bemutatja a WING légfüggönyöket, ezzel lecserélve a korábbi DEFENDER légfüggöny-családot. Új alapokon áll és teljesen áttervezetten érkezik az új WING légfüggöny-család, amely minden paraméterében a legújabb felhasználói igények szerint készült. Kiemelten fontos szerepet kapott az energiahatékonyság, a zajszint, a nagy hatásfokú működés és a dizájn.

 

A repülőgépszárnyak ihlette, mindössze 21 cm-es profilmagasságú eszköz könnyed megjelenést kölcsönöz. A nagyszerű külső kimagasló technikai paramétereket is rejt: 2 – 47 kW fűtőteljesítmény, 4600 m3/h légszállítás, maximális fokozaton is csupán 60 dB zajszint mellett. Mindez közvetlenül az eszközhöz gyártott és tervezett elemeknek köszönhető. A VTS-hez híven, a WING elérhető vizes hőcserélővel (WING W), elektromos hőcserélővel (WING E) és hőcserélő nélküli (WING C) változatban is.

 

A WING légfüggöny

Minden készülék dupla bevonatú fémburkolatot kapott (galvanizált és porfestett), a kimagasló korrózióvédelemért és időállóságért. Nagy felületű, könnyen tisztítható légbeszívás, hatékony fűtés és optimális légáram biztosítja a halk és magas hatásfokú működést. A készülék két oldalán látható, gyémántot formázó takaróelem (az esztétikum mellett) fontos szerepet tölt be, ugyanis a készülék ezen keresztül szellőzik és hűti önmagát.

 

A WING légfüggöny elérhető 1 m; 1,5 m, vagy 2 m méretekben és vizes, elektromos, illetve hőcserélő nélküli verziókban. A vizes (WING W) és hőcserélő nélküli (WING C) légfüggönyök 230 V/1fázis/50 Hz tápfeszültséget igényelnek minden méretben és egyaránt szerelhetők függőlegesen, illetve vízszintesen. Az elektromos hőcserélős verzió működéséhez 1,5 m és 2 m széles méretben 400 V/3fázis/50 Hz tápellátás szükséges, az 1 m-es elektromos (WING E100) verzió működtethető 230 V/1fázis/50 Hz-ről is, ez esetben 2 kW fűtőteljesítménnyel.

 

Az elektromos hőcserélőt teljes mértékben átdolgozták, így 6 db aszimmetrikus teljesítményű fűtőegységet kapott. A hőcserélő alacsony hőmérsékletű és nagy felületű, így poros környezetben is használható, mert nem égeti el a szennyeződést kellemetlen szagokat keltve, a levegőáram kiváló fűtése mellett. Az aszimmetrikus fűtőelemekkel (bekötéstől függően) változtatható a fűtőteljesítmény, amennyiben arra szükség van.

A vizes hőcserélős változat dupla soros alumínium/réz fűtőtestet kapott, így biztosítva alacsonyabb hőmérsékletű fűtőközeg esetén is a megfelelő fűtést. A WING légfüggönyök szinte hangtalan működését nagy felületű, kis ellenállású légbeszívás támogatja. Ez, kiegészítve a hatékony ventilátorral és a hozzá tervezett belső kialakítással, a WING akár 20%-kal nagyobb légáramot is elérhet a hagyományos légfüggönyökhöz képest.

A fűtőelem nélküli COLD verzió (hőcserélő híján) a legnagyobb légszállítással és légvetéssel rendelkezik (WING C200 – 4600 m3/h lészállítás és 4 m vertikális légvetés). Ez a típus a beltéri levegőt keringeti, így őrizve meg annak atmoszférikus jellegét a kültéri behatásoktól.

 

További részletek lapunk 2016/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!