Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

A Knauf leányvállalatok közreműködésével megvalósult projekt bemutatása

2020-11-30

A KnaufInsulation a következő hírben egy, a tavalyi évben elindult és 2020-ban elkészült és átadott létesítményt mutat be. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar új pécsi campusának építésénél vonultatta fel egyedi innovatív szerkezeteit és építőanyagait. Az új Campus méltán beleillik azoknak a kiemelt projekteknek a sorába, amelyek a Knauf Insulation és a Knauf dicsőségfalán szerepelhetnek. Ráadásul ez a projekt teljes egészében a két Knauf leányvállalat közreműködésével valósult meg, a tervezéstől a kivitelezésig, és jól mutatja az együttműködés hatékonyságát.

részletek »

Knauf Insulation: 82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon

2020-11-03

Magyarországon 2,5 millió családi ház van. Energetikai szempontból korszerűnek ezek 5-10%-a mondható. Évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek a tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben halad továbbra is a megújulás, akkor a közel 1,8 millió energetikai korszerűsítésre váró családi házat 82 év alatt lehetne teljesen felújítani.

Az energetikai felújítást a nyílászárók cseréjével érdemes kezdeni, ezt követi a hőszigetelés kialakítása. A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtésszámla átlagosan 35%-kal csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet – tanácsolja a Knauf.

részletek »

Knauf Insulation: Zümmög a gépház (hőszivattyú gépészeti akna, a hangelnyelés javítása után)

2020-09-30

A Knaufinsulation szeptemberi hírlevelében egy folyadékhűtő gépház zajszigetelésének megoldását mutatja be, ami elengedhetetlen volt a környező lakóépületek zajhatás elleni védelméhez.

Az alkalmazott kőzetgyapot maggal, fagyapot kéreggel készülő Tektalan 037/2 kompozit tábla hangelnyelése kiemelkedő, a jellemző paraméterek alapján a célnak legjobban megfelelő.

részletek »

Mindent egyszerre - avagy sokrétű stúdió szigetelés Tektalanal

2020-09-01

A Knaufinsulation augusztusi hírlevelében egy stúdió hő- és hangszigetelésére hívja fel a figyelmet, amit nagyon hatásosan és költséghatékony módon 50 mm vastag Tektalan és Heraklith C anyagokkal oldottak meg.

A stúdió üzemeltetője elmondta, hogy a termékek kifejezetten mutatós, belsőépítész szempontból is jól alakítható, technikai értelemben pedig abszolút jó megoldást jelentenek

részletek »

Knauf Insulation: Alufólia kasírozású ásványgyapot lamell

2020-08-05

A Knaufinsulation júliusi hírlevelében az alufólia kasírozású ásványgyapot lamellre hívja fel a figyelmet, amely kiválóan alkalmazható kör és négyszögletes keresztmetszetű légcsatornák és csővezetékek szigetelésére.

részletek »

Knauf Insulation: Tektalan alkalmazás

2020-06-26

A Knaufinsulation júniusi hírlevelében a budapesti IV. kerületi kosárlabdacsarnokot mutatja be, ahol a kivitelezés előkészítése során két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. A műszaki tartalom egyik legfontosabb részét képezik az akusztikai követelmények. A felmerülő akusztikai problémákat a Tektalan 037/2 termékek segítségével sikerült megelőzni. Ezt mutatja be a cikk

részletek »

Knauf Insulation: Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

2020-06-02

E havi hírlevelünkben a fagyapot termék rendhagyó alkalmazásáról számolunk be.

A bemutatott létesítménynél a tervezés fő elvárása egy gyorsan kialakítható, temperált tárolásra alkalmas tér létrehozása volt. Az elkészült falszerkezet előnye a gyors kivitelezés és esztétikus megjelenés mellett a szerkezet kiváló tűzvédelmi tulajdonsága, és a jó páraáteresztő képesség. A belső tér akusztikája a fagyapot hangelnyelésének köszönhetően kiemelkedő lett.

részletek »

Knauf Insulation: Könnyűszerkezetes épületek aljzatai és padlói

2020-11-29

A gyorsan kivitelezhető, könnyűszerkezetes épületekben alapos szakmai előkészítő munkát igényel a megfelelő akusztikai tulajdonságú födémek és padlószerkezetek kialakítása.

Hírlevelünkben azokról a megoldásokról teszünk említést, amelyekben a Knauf Insulation által gyártott szigetelőanyagok használatát javasoljuk

részletek »

Knauf Insulation: Egy sertéshizlalda esete a fagyapottal

2020-11-29

A Knauf Insulation Kft. a Zalaegerszeg melletti Heraklith gyárában már hosszú ideje készít fagyapotból U-zsalu termékeket, amelyek – mivel használata esetén megtámasztó zsaluzatot nem igényel a koszorú kialakítása – jelentősen meggyorsítják az építés ezen részének folyamatát.

2019 nyarán kereste meg cégünket egy ismert helyi kivitelező azzal a kéréssel, hogy a kivitelezésében készülő sertéshizlaldához készítsünk neki a járatos mérettől eltérő, magasabb elemet, hogy az építmény méretét figyelembe véve nagyobb, erősebb koszorút tudjon készíteni.

A gyárral egyeztetve – figyelemben véve a lapok gyártási méretét –, a kérésre készítettünk a 300 mm-es falvastagságra egy 300 mm széles, 310 mm magas U-zsalut, amelyben az 50 mm vastag Heratekta szigetelőlap betétet is kicseréltük 25 mm vastag Heraklith lapra, hogy ezzel is növeljük a vasbeton koszorú keresztmetszetét

részletek »

Knauf Insulation: Európa energiafüggősége

2020-11-29

Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el

A fenntarthatósági célok középpontjában a szigetelés

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.

Tudta, hogy épületeink szigetelésével pénzt takaríthatunk meg és védjük a bolygónkat is?

részletek »