Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Épületgépész Tervezői Konferencia (2017. szeptember 29.) – RÉSZLETES PROGRAMMAL!

2017-08-29

A 2017. évben a tavalyi siker után már második alkalommal megrendezésre kerülő Épületgépész Tervezői Konferencia célja, hogy a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését segíteni tudjuk és lehetőséget biztosítsunk a szakma szereplőinek egy egésznapos rendezvény keretein belül a találkozásra. A konferencián tervezői előadások keretében jelentős beruházások épületgépészeti tervei, kutatások, előkészítő tanulmányok eredményei kerülnek bemutatásra, kiemelve, alátámasztva mottónkat, hogy a gyakorlatunkban „a komfortért is mi felelünk”.

részletek »

IV. Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencia – Víz- és szennyvízkezelés az iparban 2017

2017-08-29

A Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ IV. nemzetközi tudományos konferenciáját szervezi

VÍZ- ÉS SZENNYVÍZKEZELÉS AZ IPARBAN 2017

címmel a víz- és szennyvízkezeléssel foglalkozó szakemberek, kutatók és érdeklődők számára.

részletek »

49. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállítás

2017-08-29

2017. november 7-8.

Siófok, Hotel Azúr****

(8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c)

részletek »

Felhívás „Alapfokú épületenergetikus szakmérnök” szakirányú továbbképzésre – FRISSÍTVE!

2017-08-29

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke 2017. szeptember elején ismét elindítja az épületenergetikusi szakmérnöki szakon történő másoddiplomás alapfokú képzést. A népszerű képzésre egy félévben maximum 30 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadjuk el.

részletek »

Megalakult az ASHRAE BME Hallgatói Tagozata

2017-08-29

Az ASHRAE (Amerikai Épületgépész Mérnökök Egyesülete) az USA-ban központtal rendelkező épületgépész egyesület, amely globális jellegű, azaz tagjai a világ különböző országainak épületgépész szakemberei. Az ASHRAE-nak több mint 65 000 egyéni tagja van, amelynek közel fele az USA-n kívüli. Tevékenységük elsősorban a szakterület újdonságainak naprakész követése, a vonatkozó szakirodalmak folyamatos kidolgozása, az épületgépész szakterület szabványainak teljes körű kidolgozása, a nemzetközi kutatások finanszírozása. Szakterületünk legjobb naprakész tájékoztatói, hiszen a négy kötetes ASHRAE Handbook-ból évente megjelenik az aktualizált változat, ami azt jelenti, hogy az épületgépészeten belül minden rész-szakterület frissítésére négyévenként kerül sor. 

részletek »

Felhívás „Alapfokú épületenergetikus szakmérnök” szakirányú továbbképzésre

2017-06-29

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke 2017. szeptember elején ismét elindítja az épületenergetikusi szakmérnöki szakon történő másoddiplomás alapfokú képzést. A népszerű képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadjuk el.

részletek »

Épületgépész Tervezői Konferencia 2017 – Épületgépészeti komfort és energiahatékonyság

2017-06-29

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata 2017. évben második alkalommal rendezi meg az Épületgépészeti Tervezői Konferenciát, amellyel a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni. A szakmai továbbképzést a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara koordinálja, mint a rendezvény társszervezője.

részletek »

Új tudományos eredmények és fokozatok a BME ÉPGET Tanszéken

2017-06-29

A BME Szenátusa nyilvános ünnepi ülését 2017. május 27-én tartotta a BME Aulájában, ahol kitüntetéseket, habil és PhD okleveleket adtak át. A Gépészmérnöki kar Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékének több munkatársa is szerepelt a rendezvényen, akik egy habilitációs és három PhD és oklevél átvételében voltak érintve.

Dr. Kajtár László átveszi habilitációs oklevelét a BME Rektorától

részletek »

Dr. Láng Péter Szent-Györgyi Albert-díjat kapott

2017-06-29

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedagógusnap alkalmából Eötvös József-, Apáczai Csere János-, Szent-Györgyi Albert-, Brunszvik Teréz- és Németh László-díjakat adott át. 

Dr. Láng Péter átveszi a díjat

részletek »

Felhívás generálkivitelezők részére

2017-06-23

A Szerencsejáték Zrt. meglévő ingatlanjainak felújításához generálkivitelezőket, valamint gépészeti és elektromos szakipari vállalkozókat keres.

részletek »

Építők Napja 2017

2017-06-29

A Vasas Szakszervezet székház impozáns dísztermében, az Építők Napja központi ünnepségének hagyományos színhelyen került sor június 2-án az építők köszöntésére. Az építőiparban dolgozókat a kormányzat, a szakmai és tudományos szervezetek képviselői, a mérnöki kamara és a szakszervezet tisztségviselői köszöntötték.

A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepi megemlékezéseken miniszteri elismeréseket és a szakmai szervezetek által alapított díjakat is átadtak.

részletek »

iF Design díjat nyert a Panasonic

2017-06-29

A Panasonic Etherea légkondicionáló, a CS-Z9TKEW, 2017-ben elnyerte az iF Design díjat, amelyet a világ egyik legjelentősebb dizájnversenye között tartanak számon. A rendkívül halk (19 dB), energiahatékony (A+++) és környezetbarát R32 hűtőközeggel működő elegáns berendezés többek között az alig húsz centiméteres vastagságával vívta ki a nemzetközi zsűri elismerését.

részletek »

Meghívó

2017-06-29

a Magyar Energiahatékonysági Intézet műszaki építési ellenőröknek, beruházás-lebonyolítóknak, felelős műszaki vezetőknek, építésügyi műszaki szakértőknek szóló szakmai képzéssorozatára

             2017. szeptember 7.     Pécs
             2017. október 4.          Szeged

részletek »

Szakma Sztár Fesztivál 2017

2017-06-06

A Szakma Sztár Fesztivált 2017. április 24-e és 26-a között rendezték meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), ezek országos döntőjére került sor a jubileumi 10. Szakma Sztár Fesztiválon.

részletek »

Elektrotechnikai Nagydíj

2017-06-06

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Dési Albertnek szakmai-tudományos munkája és szakirodalmi tevékenysége elismeréseként

Elektrotechnikai Nagydíjat adományozott.

részletek »

IX. REHAU SZAKMAI NAP 2017.05.31.

2017-04-28

Komfort, gazdaságosság, értékteremtés – lakóépületek építése

Az épületeknek energiahatékonyabbá, az élettereknek és munka környezeteknek rugalmasabbá és egyedibbé kell vál niuk. A jelen kori építés gazdasági és kényelmi kihívásai összetettek és hatékony, fenntartható megoldásokat, valamint felelősségteljes tervezést és kivitelezést követelnek.

A jövőt megálmodó kutatók, építészek, várostervezők, beruházók vagy energiaszakértők mindenütt már ma a jövő városainak, élettereinek megtervezésén dolgoznak. Az urbanizációs trendek hatásának megfelelően a „smart city”, az okos város a cél, vagyis a fenntartható fejlődés, a hatékony és gazdaságos üzemelés, valamint a jó életminőség egysége.

részletek »

XXIII. Épületgépészeti Szakmai Nap

2017-04-28

Kedves Kollégák!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy  idén május 11-én immár 23-ik alkalommal kerül megrendezésre Debrecenben az

Épületgépészeti Szakmai Nap.

részletek »

Macskásy Oktató- és Bemutatóterem avatás

2017-04-28

Március 23-án ünnepélyesen megnyitották a Macskásy Oktató és Bemutatótermet a Helios ventilátorok magyarországi vezérképviseletét ellátó Kamleithner Budapest Épülettechnikai Kft. épületében.

részletek »

Élénkülő kereslet várható a klímapiacon – Jelentősen növelné értékesítését a Panasonic

2017-04-28

A nyár Magyarországon is egyre melegebb. Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, egyre hosszabbak a kánikulai időszakok. Mindezek alapján biztosra vehető, hogy a következő években jelentős keresletnövekedés várható a klímaberendezések iránt. A piac bővülésére számít a Panasonic és növekedést vár a magyar piacon általa értékesített lakossági és kereskedelmi légkondicionálók tekintetében.

részletek »

Minden évben valami újat, mindig a legújabbat!

2017-04-28

Nemzetközi workshop zajlott vízellátás témában Pécsett

Márciusi számunkban beszámoltunk arról, hogy tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a technikai újdonságokat felvonultató szakkiállítást és konferenciát, a Pollack Expót.

részletek »

XXV. DUNAGÁZ SZAKMAI NAPOK KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (FRISSÍTVE!)

2017-03-31

Időpont: 2017. ÁPRILIS 19-20. • Helyszín: Thermal Hotel Visegrád****
Lepence völgy hrsz. 1213 

részletek »

Teltházas CONSTRUMA csokor

2017-03-31

A kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor részeként április 5-9. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 

Nyitvatartás: április 5-8-án 9-18 óráig, április 9-én 17 óráig.

részletek »

ASHRAE Fellow cím adományozása

2017-03-31

Az ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) csak nevében amerikai mérnöki szervezet, valójában 132 ország 57 ezer épületenergetikai és épületgépész mérnökét tömörítő globális szövetség.

részletek »

Minden évben valami újat, mindig a legújabbat! – Pollack Expo 2017

2017-03-31

Új szlogennel, új évtizedbe lépett a Pollack Expo! Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a technikai újdonságokat felvonultató szakkiállítást és konferenciát. A tavalyi, tizedik jubileum után ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650 éves évfordulójához kapcsolódtak a rendezvény programjai. Furcsa paradoxon lehet a legfrissebb innovációkkal ünnepelni egy több mint félévezredes eseményt, de joggal mondhatják, hogy az 1367-ben alapított első magyar egyetem a maga korában valóban újdonságnak, tudományos fellegvárnak számított. Ezért a Pollack Expo a kiállítás és a hagyományos építőipari, gépész, villamos és környezetvédelmi szekció előadások mellett számos kísérőrendezvénnyel ünnepelt.

részletek »

Merre tovább fatüzelés? – Az emissziós vitát a magyar kályhásoknak is le kell folytatniuk

2017-03-31

A szakmának mindent el kell követnie, hogy a fatüzeléssel kapcsolatos alaptalan tévhiteket eloszlassa – hangzott el a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -gyártók Országos Ipartestülete (MACSOI) március 3-4-én rendezett szakmai konferenciáján, Budapesten. Az előadók szerint el kell érni, hogy a közvélemény a tűzifára ne közellenségként, hanem mint környezetbarát fűtést biztosító, megújuló energiaforrásra tekintsen.

részletek »