Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Vigh Gellért

Magas szintű légszűrés a kórházi és egyéb tisztaterekhez a Lindabtól – Tiszta és steril terek az IMP Klíma termékeinek köszönhetően

Vigh Gellért

oktatási és fejlesztési vezető
Lindab Kft. – Légtechnika

Az úgynevezett tisztaterek, kórházi műtők, laborok és munkaterületek esetében elsődleges a tökéletes frisslevegő-ellátás, méghozzá úgy, hogy – ahol ez szükséges – a terek sterilitása is garantált legyen. Ezzel minimalizálható a kórházi fertőzések és szennyeződések kockázata.

A Lindabnál széles termékválasztékkal és sokéves műszaki tapasztalattal rendelkezünk a tisztatéri megoldások terén. Termékeink minden, magas higiéniai követelményeket támasztó helyiségtípushoz biztosítják a megfelelő paramétereket. Az elmúlt évtizedekben sikeresen szállítottunk komplex kórházi megoldásokat mind műtő, mind intenzívellátó, mind pedig kiegészítő egészségügyi helyiségek légellátásához. Emellett tisztatéri alkalmazásokat készítettünk gyógyszergyári, mikroelektronikai, élelmiszeripari ügyfeleink, valamint nukleáris erőművek számára is.

A Lindab az IMP Klima termékeivel és know-how-jával a tisztatéri megoldásokban is a vezető beszállítók közé emelkedett. Az elmúlt években számos hazai referenciaprojektet valósítottunk meg az IMP Klíma megoldásaival és a Lindab munkatársak szakértelmének köszönhetően. Termékeink igazolt minősége, a nemzetközi szabványtanúsítványok, valamint a nemzeti tisztatéri irányelvek teljesítése lehetővé teszik számunkra, hogy kompetens műszaki támogatást nyújtsunk és hosszú távú kapcsolatot építsünk partnereinkkel. Minden testreszabott megoldásunkat és termékünket kutatás-fejlesztési központunk laborjaiban mérjük és teszteljük, így ügyfeleink minden esetben bizonyított megoldást kapnak, amennyiben a Lindabot választják.

 

Testreszabott megoldások, igazolt minőség

Megoldásainkat a „good thinking” jegyében állítjuk össze. Ennek a vezérelvünknek a fókuszát az az állandó törekvés adja, hogy egyre egyszerűbb, kényelmesebb és energiahatékony megoldásokat kínálhassunk ügyfeleinknek.

A tervezőkkel, valamint a neves gyógyszeripari cégekkel és egészségügyi intézetekkel való folyamatos kooperáció lehetővé teszi számunkra, hogy a tisztatéri technológia minden újítását képesek legyünk a gyakorlatban is alkalmazni. Ennek köszönhetően folyamatosan új, a megrendelői igényekre reagáló, innovatív termékeket tudunk kínálni ügyfeleink számára. Termékportfóliónk és komplex megoldásaink prémium minőségét a Lindab IMP Klima K+F központjában készülő labormérésekre és tesztekre támaszkodva tudjuk garantálni. Ezt a prémium minőséget igazolják a független tesztintézetek által kiállított alábbi minősítések, alkalmazott szabványok is:

• Légszűrők osztályozása az EN 779:2012 szerint,

• EPA, HEPA és ULPA szűrőosztályok az EN1822:2010 alapján,

• Energiahatékonysági osztályozás EUROVENT minősített
  teljesítmény alapján,

• Szellőztetés kórházakban, DIN 1946/4,

• ISO 14644-1 Tisztaterek osztályozása.

 

További részletek lapunk 2016/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!