Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

60 éves lapunk, a Magyar Épületgépészet köszönti Olvasóit!

60 éve, 1952 tavaszán jelent meg először az Épületgépészet című lap, amelynek első főszerkesztője Macskásy Árpád professzor volt, aki megteremtette a felsőfokú épületgépészeti oktatást és lerakta a szakterület elméleti és tudományos szintű alapjait.

Ebben a számunkban, amely a következő hónapok szakmai konferenciáiról kiemelten ad hírt, olyan cikkeket közlünk, amelyek alátámasztják, hogy az épületgépészet, az épületgépészeti energetika terén Macskásy professzor követői folytatják a tudományos igényességű vizsgálatokat és a megvalósult berendezésekbe beépülnek az elért eredmények. A szakterület eredményeiből ad ízelítőt a hővisszanyerős lakásszellőző berendezések méréses vizsgálatának megállapításait, vagy például a termikus műemberek hőkomfort mérésekhez való alkalmazásait bemutató cikk. Ebbe a sorba tartozhat a hulladékhő hasznosításával kapcsolatos hőszivattyús alkalmazást bemutató cikkünk, vagy a házgyári épület passzívházzá alakításával kapcsolatos gondolatokat és megoldásokat tárgyaló cikk.

Várjuk Olvasóinkat a következő időszak kiállításain és konferenciáin, ahol kézbe vehetik az elmúlt időszakban megjelent lapszámokat és találkozhatnak szerkesztőségünk munkatársaival!