Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

2012 1-2. szám

Hozzászólások

A kéménytechnika alapkövetelménye a biztonságos üzemelés

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Schiedel Kéménygyár Kft.

A kéménytechnika alapkövetelménye a biztonságos üzemelés

Schiedel Kéménygyár Kft.


Magyarországon nagyon sok a rossz kémény, mivel évtizedeken át nemigen foglalkoztak a karbantartásukkal, felújításukkal, valamint a korszerű gáztüzelés elterjedésével nem járt együtt a kémények korszerűsítése.

A kéményszerkezet épületen kívüli része ki van téve az időjárás viszontagságainak, de gyakran felgyorsítják a károsodási folyamatot a helytelenül üzemeltetett tüzelőberendezések is. A gáz égéstermékének lényegesen kisebb kilépő hőmérséklete és nagyobb vízgőztartalma okozza a hagyományos falazott kémények intenzív állagromlását. A savas kondenzátum kioldja a téglakémény fugáiból a kötőanyagot, a nedvesség a kémény falazatát átáztatja, télen ez a víz megfagyhat, a falszerkezet tönkremegy, a téglák bedőlhetnek, megnehezítve, megakadályozva az égéstermék távozását.

A kéményépítés és kémény-felújítás speciális szaktudást igénylő feladat. A rossz minőségű kivitelezés jelentős anyagi kárt, sőt életveszélyt is okozhat. A tüzelőberendezés és a hozzátartozó égéstermék-elvezető berendezés megválasztásához feltétlenül kérjük ki épületgépész szakember tanácsát! A kémények bélelése/építése után, illetve a gázkészülék cseréje előtt a kéményseprői szakvélemény beszerzése kötelező!

A húszéves hazai piaci tapasztalattal rendelkező Schiedel Kéménygyár Kft. széles termékpalettával áll a házépítők és felújítók rendelkezésére: szerelt és rendszerkéményeik biztonságosak, gyorsan és egyszerűen installálhatók, minden jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!