Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Mészáros Ferenc - Dr. Barna Lajos PhD

Születésnapi köszöntő

Mészáros Ferenc

szakszerkesztő
Magyar Épületgépészet

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

60 éve, 1952 tavaszán jelent meg először Épületgépészet című szaklapunk. Első főszerkesztője Macskásy Árpád professzor volt, aki az Épületgépészeti Tanszéket alapította és vezette, és aki sokat tett azért, hogy szakmánk hivatalosan is elismert ágazat legyen a Budapesti Műszaki Egyetemen. A lap az Építőipari Tudományos Egyesület (később Építéstudományi Egyesület) lapjaként a mai napig is tájékoztat a szakma elméleti és gyakorlati kérdéseiről, híreiről. A főszerkesztő, illetve a szerkesztő bizottság elnöke később dr. Lakos Andor, dr. Menyhárt József, majd Mészáros Ferenc lett.

A főszerkesztők igyekeztek a szerkesztő bizottságokat mindig a legjobb szakemberek közül verbuválni, akik segítettek a szakcikkek írásában, beszerzésében és lektorálásában.A bizottságok munkáját a szerkesztők: Kovács Ferenc, Förster Tamás, Részegh Csaba, Mészáros Ferenc és Barna Lajos segítették. Sajnos az alapító főszerkesztők és szerkesztők nagy része ma már nincs közöttünk, de az épületgépész szakma tisztelettel őrzi emléküket.

Időközben az Épületgépészeti Technika című lap, mely eredetileg a szerelőipar számára készült, beolvadt az Épületgépészet lapba, amely az utóbbi 20 évben „Magyar Épületgépészet” néven jelenik meg, a korábbiaktól eltérően havonta, és színesebb, jobb kivitelben.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!