Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Airvent Zrt.

Svédországi kitekintő

Airvent Zrt.


Az Airvent Zrt. saját fejlesztésű szabályozó- és vezérlőautomatikával működő klímagerenda rendszere sikeresen mutatkozott be Svédországban

A stockholmi Arlanda repülőtér közvetlen szomszédságában álló DHL irodaház felújítása során 151 db, többségében OptimAir típusú Airvent klímagerenda került betervezésre, majd 2011 nyarán beépítésre. A svéd épületgépész tervező olyan klímagerendákat akart választani, amelyek álmennyezetbe szerelhetők, hűtésre és fűtésre is használhatók, saját szabályozóautomatikával és ahhoz kapcsolódó központi felügyelettel rendelkeznek, és két fontos célra is megoldást kínálnak: a felhasználó számára úgy biztosítanak kellemes klímát, hogy a frisslevegő a lehető legnagyobb energiahatékonyságot biztosítva áramoljon az adott helyiségbe.

Az Airvent Zrt. második generációs OptimAir klímagerendája olyan álmennyezetbe szerelhető indukciós klímaelem, amely szellőztetésre, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas. A speciálisan kialakított fix fúvókákon keresztül – igénytől függően 50–100 Pa nyomással – befúvott primer levegő által keltett indukció hatására jelentős mennyiségű szekunder levegő áramlik át a kaloriferen, amely a primer levegővel keveredve kétirányú befúvással áramlik vissza a mennyezet mentén a helyiségbe.

A piaci igényeket követve az OptimAir klímagerenda már kétféle – NF és HF – teljesítményváltozatban is elérhető, megegyező szélességi és hosszúsági méretek mellett. Kedvező magassági méretük eredményeképpen (157 illetve 190 mm) a készülékek alacsony álmennyezetekbe is beszerelhetők.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!