Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Chappon Mária

Az Épületgépészeti Múzeum az Országos Magyar Épületgépész Napokon

Chappon Mária

igazgatósági tag, Épületgépészeti Múzeum

Minden kedves érdeklődőnek örömmel adom tudtára, hogy az idei OMÉN (Országos Magyar Épületgépész Napok) keretében három szakközépiskolában ünnepélyesen megnyitottunk egy-egy Múzeumi sarkot.

Dr. Chappon Miklós már közel 10 éve dolgozott ennek megvalósításán. Most az ismételt felhívásunkra három középiskola jelentkezett, hogy szívesen vennék, ha a múlt tárgyainak bemutatására biztosítana az Épületgépészeti Múzeum olyan tárgyakat, amelyeken keresztül a diákok látnák, hogy a régi szakemberek milyen szerszámokat használtak, illetve a háztartásokban milyen berendezési tárgyakkal élték mindennapjaikat.

A három szakközépiskola a Székesfehérvári SzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Miskolci SzC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma, a Szolnoki Műszaki SzC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma.

Ezúton is köszönjük, hogy ezek az iskolák partnerek lettek, és nemcsak a bemutatásban, hanem most már a gyűjtésben is részt vesznek.

Bízunk benne, hogy ez csak egy kis lépés volt (de már így is az ország 10 különböző helyén látható állandó kiállításunk), illetve reméljük, hogy az elkövetkező időkben tovább tudjuk gyarapítani azon iskolák számát, akik elfogadják felajánlásunkat.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/12-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!