Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Szalay Zoltán

HALTON újdonságok a klímagerendás légkondicionálásban

Szalay Zoltán

mérnök szaktanácsadó
Halton Kft.

A világcéggé fejlődött Halton, amely már húsz éve jelen van a magyar piacon, az épületgépészeti szellőzés- és klímatechnika területén elsődleges célkitűzésének tekinti az energiatakarékos, magas komfortfeltételeket kielégítő és biztonságosan üzemeltethető rendszerek és műszaki megoldások kidolgozását, azok szükséges komponenseinek fejlesztését és gyártását.

A Halton Magyarországon a közelmúltban az ún. „indoors” termékek gyártását kezdte meg saját üzemében. A befúvó-elszívó elemek, résbefúvók készítése Dunaharasztiban zajlik, ahol más termékkörök gyártását is tervezik.

A Halton világszinten vezető pozíciót foglal el a klímagerendás légkondicionálás területén a folyamatos és magas színvonalú fejlesztéseknek köszönhetően.

Korábbi publikációinkban beszámoltunk már a klímagerendás módszer lényegéről, tervezési, létesítési és üzemeltetési jellemzőiről és írtunk a megvalósult projektek tapasztalatairól, sikereiről is. A klímagerendás légkondicionálás az egyik leghatékonyabb, legjobb belső mikroklíma feltételeket biztosító rendszer, amely jó méretezés és üzemeltetés esetén energiatakarékos megoldást eredményez, versenyképes költségjellemzőkkel párosulva.

A klímagerendás rendszerek jól illeszkednek az alábbi, energiatakarékosságot célzó folyamatok menetébe:

1. Épületek:

  • Jó hőszigetelés, légtömör nyílászárók;
  • Épület alakja és tájolása;
  • Hőtároló tömegszerkezetek alkalmazása.
A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!