Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Baji-Gál Ferenc

A Revit egy kicsit több

Baji-Gál Ferenc


HungaroCAD Kft.

A Revit szoftvercsalád az Autodesk szoftverfejlesztő cég (az AutoCAD fejlesztője) kínálatában már lassan 10 éve jelen lévő platform. Az első Revit még csak az építészek számára készült tervezőszoftver volt, amely Revit Building néven Magyarországon is kapható volt. Az „építész” Revit következő nagyobb fejlesztése az volt, hogy megjelent a Revit Structure programcsomag, amely a szerkezettervezők szoftvere Revit alapon. Így már együtt tudott dolgozni az építész és a szerkezettervező egy közös platformon, gyorsítva a 3D-s tervezést és a kommunikációt.

A következő nagy állomás az volt, amikor is hat verzióval ezelőtt megjelent a Revit Systems.A „legújabb” Revit már az épületgépész és épületvillamos tervezők számára készült.

A Revit szoftvercsalád az évek során egyre fejlettebb lett és nemcsak a programok fejlődtek sokat, hanem a nevüket is megváltoztatták:
A Revit Building-ből Revit Architecture lett, a Revit Systems-ből pedig Revit MEP. A MEP betűszóval akarták hangsúlyozni az épületgépész és épületvillamos tervezést {M(echanical) E(lectrical) P(lumbing)}.

A Revit MEP megjelenésével teljessé vált a szoftvercsalád, amely már a magasépítési tervezés teljes vertikumát lefedi. Így adatveszteség nélkül tud együtt dolgozni építész, szerkezettervező, épületgépész és épületvillamos tervező. Láthatják egymás változatait, és könnyen tudják kezelni a közös problémákat.

A Revit MEP tervezőszoftverrel a teljes épületgépészeti és épületvillamos tervezés megvalósítható. Nemcsak a légtechnika és a csőhálózat rajzolható meg, hanem természetesen az egyes rendszerek, vagy szakaszok is leméretezhetők vele.

Az épületgépész rész kialakításakor törekedtek arra a fejlesztők, hogy minél könnyebben tudják a felhasználók a szoftver használatát elsajátítani, és minél közelebb érezzék az épületgépész rendszerek kialakítását a gyakorlathoz, ami megvalósul a való életben is.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!