Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

2010 7-8. szám

Hozzászólások

Lakásszellőztetés és konyhai páraelszívás egy készülékkel

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Suta Mária

Lakásszellőztetés és konyhai páraelszívás egy készülékkel

Suta Mária

kereskedelmi és marketing igazgató
AIRVENT ZRt.

Az energia-megtakarítás céljából alkalmazott épületszigetelési eljárások és a légmentesen záródó külső nyílászárók miatt gyakorlatilag megszűnt az új és felújított lakóépületek folyamatos természetes légcseréje.

Pedig a lakások, családi házak belső levegőjének minőségét naponta terhelik az emberi létezés és a mindennapi emberi tevékenységek eredményeképpen keletkező különböző szennyezőanyagok (pl. szén-dioxid, a tisztálkodásnál, mosásnál, felmosásnál keletkezett vízpára, a főzésnél keletkezett szagok és gőzök stb.), illetve az épületekben alkalmazott festékek, tisztítószerek, burkolatok, bútorok stb. által kibocsátott káros anyagok. A légcsere nélküli lakás levegője áporodott, falai penészednek, amely mind az emberi egészségre, mind az épület állagára károsan hat. Emellett egyre több lakóépületben alkalmaznak gépi elszívást (pl. konyhai páraelszívó, fürdőszoba-ventilátor), amelyek megfelelő működéséhez zárt ablakok mellett nincs biztosítva a szükséges légpótlás, a nyitott ablak pedig a fűtési időszakban energiaveszteséget jelent.

Az AIRVENT ZRt. által forgalmazott REGO és RECU típusú, hővisszanyerővel ellátott légkezelőket úgy alakították ki, hogy lakásokban és családi házakban hatékony energiamegtakarítás mellett biztosítsák az egészséges mikroklímát és a komfortot is.

A készülékekbe beépített forgódobos vagy lemezes hővisszanyerő hideg évszakban a lakótérből elszívott fűtött levegő hőjét használja fel a befújt friss levegő felmelegítéséhez és az akár 85%-os hővisszanyerési hatásfok jelentős energia-megtakarítást eredményez.

A légkezelő a szellőztetésen túl működteti a konyhai páraelszívót is és biztosítja annak szabályozott légpótlását, külön befúvórendszer kiépítése nélkül.AREGO/RECU légkezelők a szabályozó automatikát is tartalmazzák és a tápfeszültség csatlakoztatása után a berendezés működésre kész.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!