Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

A februárban sorra kerülő Pollack Expo 2010 jegyében – amelynek programjáról tájékoztatást adunk – a Pécsi Tudományegyetem Épületgépészeti Tanszékének tanárai cikkeikben a társasházak energiahatékony felújításával kapcsolatos európai projekt eredményeit mutatják be, továbbá egy megvalósult berendezésen végzett mérések tapasztalatai alapján javaslatokat mutatnak be a berendezés fejlesztésére. Olvashatnak a vízellátó berendezés energiaköltségeinek csökkentéséről és a szivattyúk szabályozásával kapcsolatos vizsgálatok eredményeiről is.

Szerzőink foglalkoznak az épületgépészeti tervezés folyamatával is. Olvashatnak egy kiemelten nagy létesítmény tervezéséről és a 3D modell tervezés alkalmazásáról egyaránt.

Angol nyelvű cikkünkben a magas hőmérsékletű hőszivattyú alkalmazásáról és hatékonyságáról olvashatnak, más szerzőink pedig a fűtési rendszerek korszerűsítésénél használható szabályozó és beszabályozó eszközökkel foglalkoznak, illetve bemutatják a klímagerendák szabályozására és vezérlésére kifejlesztett digitális eszközöket.

Emellett több szakmai eseményről adunk hírt és olvashatják a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elmúlt évének értékelését is. az exelnök tollából.